Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Orange Polska wdraża aplikację na urządzenia z Android TV

Orange Polska zaczął informować abonentów, że aplikacja Orange TV będzie teraz dostępna na telewizorach i przystawkach z systemami operacyjnymi Android TV/Google TV. Wcześniej trzeba będzie pobrać aplikację w sklepie Google Play. 

Użytkownicy forum.satkurier.pl podają, że powiadomienia o takiej możliwości pojawiają się w aplikacji Orange TV Go, przeznaczonej do mobilnego odbioru kanałów z pakietów operatora i treści wideo na żądanie. Wcześniej aplikacja Orange TV na Android TV działała tylko na dekoderach 4K Multi z tym systemem operacyjnym. Z jej opisu w sklepie Google Play zniknął jednak ten zapis. „Aplikacja dla klientów telewizji od Orange przeznaczona na urządzenia z Android TV. Aby korzystać z aplikacji, zamów światłowód od Orange” – czytamy obecnie. Orange TV na Smart TV Nie na wszystkich urządzeniach z Android TV aplikacja jest już dostępna. Część użytkowników narzeka, że nie da się jej zainstalować. Inni, że nie ma możliwości autoryzacji usługi i niemożliwe jest pobranie listy kanałów. Operator Orange Polska we wtorek nie odpowiedział na nasze pytania w tej sprawie.

Zaktualizowana w połowie listopada wersja aplikacji dla Android TV  to 1.1.16.0-b. Deweloper w opisie co nowego podaje, że to „Orange TV na Smart TV”. „Uwolnienie” aplikacji na wszystkie urządzenia z Android TV/Google TV może ułatwić życie klientom, którzy obecnie, by oglądać telewizję w innym pokoju, muszą wykupywać usługę multiroom.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artykul/orange-polska-orange-tv-serwis-streamingowy-aplikacja-telewizory-dekodery-jak-ogladac

Spoiler

Screenshot_20241226.jpg

https://www.orange.pl/aplikacja-moj-orange/dla-ciebie

Opublikowano

Wygląda na to że działa tak jak piszą w komentarzach , tylko u nowych klientów. U mnie pokazuje możliwość instalacji tylko na urządzeniach mobilnych

Spoiler

orange.png

Opublikowano (edytowane)

Na kompie, czy laptopie to przez przeglądarkę bez problemu, na TV pewnie też przez przeglądarkę się da, no ale jakaż to wtedy aplikacja pod Android TV? 😜

@Lucek to że trzy urządzenia to ja czytałem, tylko jakie?. Widzisz na fotce powyżej że na żadnym Android TV Box, ani na dwóch tv nie da się zainstalować

Edytowane przez Tolek7
Opublikowano
Cytat

na żadnym Android TV Box, ani na dwóch tv nie da się zainstalować

u mnie apka na TV zainstalowała się poprawnie

ale pluje błędem🤔

przepraszamy za problemy z uruchomieniem naszej aplikacji

spróbuj ponownie ją uruchomić jeśli należysz do grup testowej🤣

Opublikowano

@lokopoko  Tylko pewno zainstalowałeś inną apkę, bez "TV Go" w nazwie, bo tej właściwej Ci nie pokaże w sklepie, ja nawet próbowałem z pendriwa zainstalować i niby się zainstalowała, ale nigdzie jej nie ma 😆

Opublikowano
W dniu 27.12.2024 o 11:30, Tolek7 napisał(a):

@lokopoko  Tylko pewno zainstalowałeś inną apkę, bez "TV Go" w nazwie, bo tej właściwej Ci nie pokaże w sklepie, ja nawet próbowałem z pendriwa zainstalować i niby się zainstalowała, ale nigdzie jej nie ma 😆

@Tolek7  to Ty próbowałeś zainstalować błędną aplikację tzn. dla smartfonów  bo ma być bez Go w nazwie

Nazwa aplikacji to Orange TV

Spoiler

Screenshot_20241227-123441.jpg

Opublikowano (edytowane)

@Lucek tą też instalowałem, mam zarejestrowane konto i mam dodaną przeglądarkę Opera z laptopa, ale w TV nie chce się ona uruchomić, jest komunikat jak w pierwszym poście

Poza tym z fotek dołączonych do aplikacji widać że jest to apka dla Android Boxa od Orange, bo widać w niej Netflix,MAX, czy PrimeVideo.

Napisz czy odpalasz ją bezpośrednio z ikonki w aplikacjach, czy przez przeglądarkę w TV?

Edytowane przez Tolek7