Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Szukam dla siebie nowego odtwarzacza pod TV

Jakie polecacie urządzenia? Chodzi mi o dostępne u nas na rynku nie z Ali, czy innych chińskich marketów 🙂

Amazon? Realme? Chromecast, czy coś innego i co najważniejsze, aby nie było pamięci tylko na parę aplikacji i...

Edytowane przez Inconspicuous ELF
Opublikowano

Ciekawy ten Kinhank G1  ! Dają się na tym zainstalować (i działają) appki Canal+, Polsat Box Go, UPC Go, TV Go Play,  TV Smart Go Vectry ??

Opublikowano
21 godzin temu, adas13 napisał(a):

Dolby Atmos dziala?

Narazie Adas

Czytam właśnie na niemieckich stronach- "Kinhank hat weder Dolby Vision noch Atmos"

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jkow napisał(a):

Ciekawy ten Kinhank G1  ! Dają się na tym zainstalować (i działają) appki Canal+, Polsat Box Go, UPC Go, TV Go Play,  TV Smart Go Vectry ??

Wszystko działa to w pełni certyfikowane box i najbardziej opłacalny biorąc pod uwagę s905x4 i 4gb ram oraz 32 flash.

Dolby Vision też działa, akurat to w moim tv mam - słabe te niemieckie stronki czytacie.

Tutaj to samo urządzenie dla niemca pod niemieckim brandem importera, czyli sehr teuer:

https://www.orbsmart.de/produkte/orbsmart-g1/

Edytowane przez lukasz2332
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Będziesz zadowolony.

Puść update bo out of the box nie ma adaptive hdr, po aktualizacji jest.

A14 SDMC (producent boxa) puśći w Q1@25

Screenshot_20241121-075758_2.png

Edytowane przez lukasz2332
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Kicpki to to samo co homatics lite - bo to ten sam producent, chiński sei robotics.

Ja imho wolę coś z 4gb ram jak już google wypuścił swojego streamera z 4gb ram to raczej zmierzają ku temu, że system i apki będą puchnąć.

Opublikowano

Witam nabyłem boxa Kinhank G1 .

Jak na razie znalazłem jedną wadę, albo nie wiem jak poprawnie to ustawić w ustawieniach obrazu.

W opcji screen resolution hdr piority jak jest ustawione dolby vision to box nie potrafi odtworzyć poprawnie hdr

np z YouTube w platformach strumieniowych Max wyświetla wtedy dolby vision prawidłowo.

Po  zmianie w menu parametru na hdr10  YouTube   prawidłowo wyświetla hdr.

Natomiast w aplikacji max uruchamia się film tylko w hdr zamiast dolby vision.

Czy wie ktoś jak prawidłowo to ustawić ? Na innych boxach np Odtwarzacz multimedialny 4K STRONG LEAP-S3 przy ustawieniach dolby vision  wszystko gra prawidłowo. Piloty w obu urządzeniach są identyczne. Sam box działa bardzo szybko .

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Wydaje mię że to nie są żadne cuda tylko normalne działanie a sprzęt naprawdę polecam działa wyśmienicie , poza ta małą niedoskonałością .