Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy mógłby ktoś podpowiedzieć jak ustawić na tel android odtwarzacz np VLC tak by można było odtwarzać na tel stream z tunera. 

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, pingwin1908 napisał(a):

jak ustawić na tel android odtwarzacz np VLC

1. Ustawienia tunera podane wyżej.

2. Przekierowanie portów na routerze.

3. Instalacja VLC dla androida na smartfonie.

4. Wygenerowanie linka strumieniującego w Open Webif tunera np:

strumieniowanie.PNG.1d205a202e638d61c3f370281b4f25d5.PNG

przykładowy kanał z listy kanałów tunera.

5. Przeniesienie linka strumieniującego w dowolne miejsce struktury smartfona.

6. Klikamy na niego,a resztę już zrobi VLC.

----------------------------

W uzupełnieniu podam,że b.dobrym edytorem dla takowego linka jest notepad ++ .

Edytowane przez jepen
Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jaki masz smartfon, ale u mnie po pokazaniu się tej niedziałąjcej apki u góry mam pasek adresu i 3 pionowe kropeczki, otwieram to i daje wyślij do vlc player

Drugi sposób to przytrzymanie dłużej ekraniku i pokaże sie dodatkowe menu i w nim też bedzie opcja udostępnij dla vlc

Edytowane przez rafejo
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano
11 minut temu, Ktosiu napisał(a):

Odtwarzanie w przeglądarkach a tym bardziej na Android nie działa wcale

Ja streamuję pojedyncze kanały z mojego tunera bezpośrednio,robiąc dwuklik na link(ikona VLC) dla danego kanału,który przeniosłem z Windowsa na smartfon.

Notepadem ++ zawsze mogę zmienić IP(adres tunera-dawcy).

Nie bardzo rozumiem Wasze problemy.

Jedyny problem może się wiązać z "przepustowością" łącza LTE.

W sieci domowej chodzi to bez zająknięcia.

Pamiętać jednak należy o rodzaju głowicy zastosowanej w danym tunerze.

W moim przypadku najlepszy,bezproblemowy streaming mam,jak tuner jest w standby.

Opublikowano
Godzinę temu, rafejo napisał(a):

Nie wiem jaki masz smartfon, ale u mnie po pokazaniu się tej niedziałąjcej apki u góry mam pasek adresu i 3 pionowe kropeczki, otwieram to i daje wyślij do vlc player

Drugi sposób to przytrzymanie dłużej ekraniku i pokaże sie dodatkowe menu i w nim też bedzie opcja udostępnij dla vlc

Tak jak napisałeś wysyła zapisany plik do VLC i działa czyli wszystko opiera się o VLC

Dziękuję wszystkim za pomoc i rady

Nic więcej chyba się nie wymyśli czyli do zamknięcia. 

Opublikowano (edytowane)
35 minut temu, Ktosiu napisał(a):

Odtwarzanie w przeglądarkach a tym bardziej na Android nie działa wcale. 

Najlepiej ściągnąć cały bukiet i wczytać go do VLC. 

Wszystko sie zgadza ale w takim pliku odtwarzanym w VLC nie bedzie epg i nie wiadomo co kiedy gra

Koledze chyba chodzi zeby wybrać audycje jak leci na zywo wiedzieć co jest i dopiero odtwarzac

Jest pare prostych programów za free DreamDroid, DreamPlayer itd i takie cos rozwiazuje wszystkie problemy bo jest 2 w 1 .

Edytowane przez azaz1