Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam pewien problem.

Kupiłem telewizor tcl 54c725 i próbuje na nim korzystać z rożnych appek, nawet płatnych typu ibo czy smart iptv i strasznie klatkuje obraz lub poprostu sie zacina i trzeba wyjść z aplikacji.(czasem włącze jeden kanał i oglądam godzine bez problemu) Na telefonie tego problemu nie ma... Czy myślicie że telewizor jest za słaby i nie ogarnia? 

Zastanawiam sie na kupnem dekodera iptv. 

Z góry dzięki za rady.

Opublikowano
  1. Masz TV TCL 55C725 a nie 54C725
  2. Podłącz TV kablem LAN z routerem
  3. Po co ci dekoder IPTV skoro masz TV z Androidem, a w sklepie Google wszystkie apki do oglądania telewizji IPTV?
  4. Czytaj i zdobywaj wiedzę - bo mało kto ci pomoże 😀

😎

Opublikowano

No właśnie, trzeba czytać 😉 opisałem problem z apkami nantyle dokładnie na ile sie znam, myślę, że wystarczająco 😄 telefonu nie podpinam kablem i działa, mam swiatło 100mb/sek.

Opublikowano

Podłącz TV po LAN i zobaczysz czy jest różnica, ja np nie mogę prowadzić rozmów/wideo na Messengerze przez WiFi bo mnie rozłącza, ale jak przełącze na GSM to jest OK 😀

Opublikowano (edytowane)

Przeprowadziłem test na kablu, bez zmian. Obraz czasem klatkuje i niektore kanały sie zacinają... leci głos a obraz wisi...więc dalej sądzę, że telewizor nie wyrabia... 

Edytowane przez kuzii11
Opublikowano
W dniu 25.02.2024 o 21:19, kuzii11 napisał(a):

ibo czy smart iptv

Nie polecam tych apek, zobacz Tivimate, lista ma ile tysiecy kanalow , czy to mala prywatna.

Narazie Adas

Opublikowano

Niestety, w tej apce jest to samo... najgorzej przy przelączaniu kanałów, leci dzwięk a obraz stoi w miejscu, lub bardzo klatkuje, jak jeden sie rozhula to jest ok, tak, mam sporą liste.

Opublikowano (edytowane)

A co polecasz? Nie za miliony monet? Najlepiej z wifi, bo nie chce kabla ciągnąć.

Wyczytałem w necie, że zmiana softu w TV pomaga, bo koledzy opisywali ten sam problem z iptv. Tylko jest to temat poświęcony starszym modelom. 

Edytowane przez kuzii11
Opublikowano

Ale w sensie tv i zmiany soft-u ?

Wiesz pewnie się da rade zrobić zamianę softu ale czy to łatwe i bez problemowe trudno powiedzieć musiałbyś poczytać o tym modelu tv.

Zadaj sobie pytanie czy te tysiące kanałów i jakiś VOd [ raczej nic w nim nie ma ] są ci potrzebne pewnie i tak będziesz oglądał PL .

Opublikowano

Co ci zależy spróbować ; teraz masz pewnie z 10 000 wpisów tv musi to wszystko załadować; nie wiadomo jak to obsługuje czy trzyma w pamięci czy może buforuje, moze zajeżdża cpu tv .

Test ci nie zaszkodzi a tylko pomoc może ......

Opublikowano

Może masz możliwość zrobić swoją liste ze swojego tunera dla sprawdzenia jeżeli takowy posiadasz lub na pc też sprawdzić . Ewentualnie zmienić dawce fabryka fabryce nie równa

Opublikowano

W szklanej kuli widzisz że ma chińskie 😉 ,we wszystkich widzisz że mają linie ,listy z ChRL  .

Z domysłami proszę skończyć a następnym razem proszę tylko fakty bo one się tylko liczą .

Opublikowano

Mam TCL 55C735 i nie ma problemów nawet z listami które mają po kilka tysięcy pozycji, także tv na pewno wyrabia.

Szukaj przyczyny w czymś innym.

Opublikowano (edytowane)

Lista jest moja własna, nie z Chin. A na jakiej apce odpalaleś na TCL-u ? Dziwne jest to, że jak odpale apke, i oglądam jeden kanał bez mieszania, działa aż miło, każdy kanał. Gdy zaczne zmieniać kanały, zaczyna sie problem... w szczególności na wybranych kanałach... TVP2 TVN Style PULS2

Chętnie bym kupił jakaś płatną apke, gdyby działało... mam smart tv pro kupione ale też lipa.

Może ma ktoś liste którą by mogł się podzielić w celach testowych? 

Edytowane przez kuzii11