Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zależy jaki, niektóre serwisy są jednak czasami co jakiś czas  blokowane.   

Im mniej popularny VPN tym lepiej działa. 

Własny na pewno działa zawsze, osobiście korzystam z serwisu  TwojeVOD.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Tylko  ze on nie chce kupować u danego operatora/właściciela  ; pamiętam ze jakiś czas temu można było znaleźć takowe na portalach i to nie do netflixa ale hbo itd .

Edytowane przez cezar07
Opublikowano

Może wyjasnie;nie mieszkam w pl, nie mam tam meldunku, nie mam na kogo kupić. Szukam konta u kogoś w pl-potrzebne polskie IP. 

Kiedyś miałem fb i tam ogłaszają się osoby i udostępniają konta. 

Opublikowano

Niestety dodanie do rodziny kogoś z zagranicy zapewne będzie sie wiązało z ciągłym wyrzucaniem z Netflixa. Już wspominają osoby że ilość tzn. "jestem na wyjeździe" ma swój limit i blokuje możliwość oglądania. Nie wiem tylko czy wszystkim, czy tylko tej osobie. No i podobno w przeglądarce działa, ale w aplikacji na TV już nie itp.

Ogólnie mało przyjazne stało sie dzielenie kont od Netflixa. 

Jak koledzy wyżej, chociaż moja propozycja jest inna. Kup w kraju gdzie jesteś i przez VPN na PL loguj się i oglądaj kontent. Nie wiem jak to jest z Polską, ale np. chcąc przycebulować to kupując Netflixa na Turcję trzeba mieć numer telefonu turecki, jest na to obejście ale dawno nie stosowałem (kupujesz na jeden miesiąc w PL, jak juz się kończy pierwszy miesiąc wyłączasz usługę, wchodzisz przez VPN na Tureckiego NEtflixa i naciskasz że jednak chcesz kontynuować. Płaciłem wtedy 24zł za to co w PL kosztowało 60 zł).

Opublikowano

Jak już pisałem nie mam możliwości zakupu na pl. Jeśli ma ktoś wolne konto chętnie potestuje i się wypowiem jak działa w praktyce. 

Dziękuję wszystkim za wypowiedzi. 

Opublikowano (edytowane)

Nikt nie udostępni konta bo co chwilę będą żąania potwierdzenia. Wystarczy kupić jakiś VPN z polskim ip i samemu wykupić sobie Netflix. 

U mnie na koncie Netflix w UK bez problemów korzystam z polskiego Netflixa jak na razie bez zbędnych potwierdzeń. Po prostu załączam vpn na którym zwykle działa HBO i Skyshowtime. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano (edytowane)

Geolokalizacja ogranicza wybór niektórych audycji.  Część w polskim netflix jest niedostępna z adresów innych niż PL . To samo w UK, czy DE.

Nie ma znaczenia gdzie kupisz, ani skąd płacisz. Liczy się jaki masz adres streamu widziany przez Netflix. Stąd @Ktosiu pisał o kliencie VPN, wtedy możesz pośrednio z DE przechodzić przez Polskę i dla nich będziesz jako lokowany właśnie w PL.

Edytowane przez acypaczom
Opublikowano

Mam Netflix w Niemczech, konto jest na niemiecki adres Email, jakkolwiek bym się nie łączył i gdzie, próbowałem przez VPN z polskim IP

nie zmienia to faktu, ze zawsze jest niemiecki Netflix. Przypuszczałbym, że związane to jest z Email jaki użyto do rejestracji.

Opublikowano

Jak a razie nie zauważyłem w UK problemów z vpn polskim.

Mam za to problem z brytyjskim Netflix i logowanie poza domem będąc cały czas w UK już powoduje monit potwierdzenia podstawowego adresu w domu. 

Nad tym niemieckim to możliwe że działają inne prawa, kiedyś testowałem niemieckie vpn i Netflix nadal mi nie zmieniał na Niemcy. 

Jak zauważyłem przy braku określenia regionu albo braku obsługi vpn  nie ma określonego państwa przy liście popularnych w danym kraju. 

Opublikowano
1 godzinę temu, gizmo1954 napisał(a):

Przypuszczałbym, że związane to jest z Email jaki użyto do rejestracji.

Raczej z miejscem rejestracji przez strone netfilx.de , czy .com/de-de/ 😉 , ale to dokłądnie wiąże się z geolokalizacją przy rejestracji. Przez VPN mogłbyś mieć polski, ale to znowu wpływa na dostępne materiały.