Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jedna z najlepszych aplikacji pod IPTV, na poczatek masz 7 dni zeby sie zapoznac, pozniej kolo 28€ konto premium(dozywotnie) dla 5 urzadzen. Dodam ze kupujesz tylko Player, liste lub account musisz organizowac w wlasnym zakresie.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.tv&hl=de&gl=US

Dla zarzadzaniami urzadzen odpowiada gratisowa app, tutaj sobie dodajesz lub odlaczasz sprzet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.companion&hl=de&gl=US

W playlist TYP mi tylko brakuje: tvheadend, oczywiscie ze dziala pod m3u, ale bylo by wygodnie jak by autor nam udostepnil mozliwosc.

Narazie Adas

TM Typ.jpg

TM.jpg

TM1.jpg

VOD.jpg

TM Vod.jpg

• Lubię (+1) 1
  • Odpowiedzi 106
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Warto się zrzucić w parę osób i z pomocą TiviMate Companion zakupić dożywotnią licencę. Jacyś chętni? Z chęcią się podłączę. 😄

Screenshot_20230205-092110_TiviMate Companion.jpg

Edytowane przez banksy
Opublikowano

Pytanie mam takie - właściwie szwagier - jedzie bez talerza.

Czy ta apka ma opjce Cast dla Google Chromecast?

Widze że ma MultiView, ale nie mam pewności.

Rozumiem, że listę m3u można sobie wrzucić na dowolny inny dotwarzacz - sprawdzaleś?

Opublikowano
9 minut temu, adas13 napisał(a):

Jak bys poczytal dokladnie temat, masz 7 dni na test, apka Tivimate jest pod google/android TV, na komorce nie dziala.

Narazie Adas

Zmyliło mnie to że jest do pobrania z Google Play apka  - która faktycznie jest tylko do pobierana opłat - sprytnie to sobie wymyślili.

Nie mogę opłacić nie przechodzi mi karta odnawialna Revolut.  

Tak więc na razie olewam temat – może ktoś kto używa podzieli się wiedzą nt. szybkością działania i listami m3u.

Opublikowano

Dla zabawy wrzucilem na Shield Pro, 20 list ktore zawieraly nawet powyzej 13 000 kanalow, TM nie bylo tym nawet wzruszone nie mowiac o Shield.

Oczywiscie wystarczy jedna porzadna, i szafa gra, ale cel zabawy byl inny, co sie bedzie dzialo z progiem i urzadzeniem, do dzis nie udalo mi sie go "ubic".

Aplikacje jak : Smart IPTV, Bay TV, Net IPTV itd. poprostu porazka, nawet dla amatorki wielkie nieporozumienie.

PiP w TM 😉

Narazie Adas

PiP TM.jpg

• Lubię (+1) 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 5.02.2023 o 08:43, adas13 napisał(a):

Jedna z najlepszych aplikacji pod IPTV, na poczatek masz 7 dni zeby sie zapoznac, pozniej kolo 28€ konto premium(dozywotnie) dla 5 urzadzen. Dodam ze kupujesz tylko Player, liste lub account musisz organizowac w wlasnym zakresie.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.tv&hl=de&gl=US

Dla zarzadzaniami urzadzen odpowiada gratisowa app, tutaj sobie dodajesz lub odlaczasz sprzet.

https://play.google.com/store/apps/details?id=ar.tvplayer.companion&hl=de&gl=US

W playlist TYP mi tylko brakuje: tvheadend, oczywiscie ze dziala pod m3u, ale bylo by wygodnie jak by autor nam udostepnil mozliwosc.

Narazie Adas

Kol. @adas13. 

Mam pytanie, odnośnie do  konta premium(dożywotnie) dla 5 urządzeń.

Czy istnieje możliwość tak jak np. w vpn CyberGhost można używać go na 7 urządzeniach, lecz gdy z jednego się odmelduje,  można się zameldować na kolejnym urządzeniu.

Czy w IPTV Player  TiviMate jest taka możliwość.

Opublikowano
2 godziny temu, Joselel napisał(a):

Kol. @adas13. 

Mam pytanie, odnośnie do  konta premium(dożywotnie) dla 5 urządzeń.

Czy istnieje możliwość tak jak np. w vpn CyberGhost można używać go na 7 urządzeniach, lecz gdy z jednego się odmelduje,  można się zameldować na kolejnym urządzeniu.

Czy w IPTV Player  TiviMate jest taka możliwość.

Jest aplikacja TiviMate Companion w której masz przypisane aktywowane urządzenia - możesz mieć ich 5 jednocześnie, usuwać niepotrzebne i po zalogowaniu jak odświeżysz w appce to będziesz miał listę aktualnych urządzeń.

• Lubię (+1) 1
  • 3 miesiące temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, rafal28 napisał(a):

Witam

Mam pytanie odnośnie tej apki- czy można nią edytować listę kanałów? Tzn zmieniać po swojemu numerację programów- podobnie jak w tunerze na Linuksie?

Daj sobie z nią spokój w kodi można uruchomić iptv bez dodatkowej opłaty razem z epg a kodi z tego co się orientuje odpalisz na każdym odbiorniku z androidem.

Opublikowano
W dniu 18.06.2023 o 07:06, rafal28 napisał(a):

Witam

Mam pytanie odnośnie tej apki- czy można nią edytować listę kanałów? Tzn zmieniać po swojemu numerację programów- podobnie jak w tunerze na Linuksie?

Listę kanałów przecież wgrywasz w m3u, czyli możesz dowolnie ją edytować na komputerze, w samym TiViMate takiej opcji nie widziałem. Ja akurat nie potrzebuję, bo korzystam z posortowanej listy z tunera Enigma do uruchomienia kanałów na sticku wpiętym w telewizor.

Kodi jest lepszym rozwiązaniem ale wymaga sporo więcej ustawiania niż TiVimate.

Opublikowano

Jak masz wpisane źródło EPG (najlepiej z OVH) to albo edytując nazwy kanałów na takie jak w EPG, usuwając np dopisek PL w Twojej liście kanałów ( sufixy i prefixy w opcjach edycji kanału) lub ręcznie przypisać do każdego kanału.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Zastanawiałem się nad tematem EPG i znalazłem rozwiązanie w internecie które działa. Skrypt stb_epg.sh można go znaleźć tutaj https://github.com/deanochips/engima2_to_m3u_and_xmltv/tree/master

1. Załączam wersję gotową do rozpakowania w archiwum tar.gz, w tym przykładzie dekoder ma adres 192.168.43.55, możemy to zmienić w pliku /etc/enigma2/stb_epg.cfg, domyślnie szuka EPG dla trzech bukietów Polskie, NTC, Sportowe, można dopisać własne.

2. WAŻNA UWAGA: rozpakowanie plików zapisując inne pliki skasuje wam ustawienia kanałów (bukiety), należy wykonać kopię. Jesli ktoś zgrywa kanały z plugina S4a, to zawsze może wgrać nową listę ale trzeba pamiętać że plugin szuka kanałów i EPG na liście Polskie, NTC i Sportowe i tak opisane listy muszą być albo zmieni się ustawienia w pliku stb_epg.cfg. Skrypt analizuje epg.dat i tworzy plik stb1_xmltv.xml, ten plik ładnie rozumie program Tvivimate.

3. Po wgraniu wszystkich plików z archiwum robimy restart dekodera. OpenWebif musi być ustawiony na interfejs klasyczny. Przynajmniej ja taki mam i działa.

4. Jak dodajemy EPG do tivimate? Wybieramy w Tivimate nowe źródło z adresu 192.168.43.55/static/stb1_xmltv.xml naturalnie adres IP musi być naszym adresem dekodera. Dajemy aktualizację źródeł i wszystko powinno działać.

5. Jak chcemy zaktualizować plik to uruchamiamy /etc/enigma/stb_epg.sh -GET_ALL albo /etc/enigma/stb_epg.sh

5. Dodatkowo znajduje się plik w cron.daily który powoduje że codziennie generuje się nowy plik czyli uruchamia skrypt stb_epg.sh, ale nie u wszystkich musi dziać się to automatycznie. Ja mam ustawiony automatycznie EPG Importer i Cron i u mnie działa. Jak nie działa trzeba pogrzebać w plikach dekodera żeby EPG samo się aktualizowało. Twórca proponuje dopisanie do crontaba:    0 3 * * * /path/to/stb_epg.sh >> /path/to/log.log 2>&1

epg_tivimate.tar.gz

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

SS , lista i wlasne EPG.

Cel zabawy: nie klasc zadnych kabli i kupowanie sprzetu pod nastepne TV, ktore sa oparte na Android/Google TV / Fire OS i wszystko dziala po WiFi.

Sprzet: DM 920 + glowica DVB-C FBC ( mozna rowniez wykonac na SAT). (pod SAT bedzie inny projekt, bez kablowy rowniez i bez wchodzenia kablami do "domu", ale "dzis" brak czasu)

Pluginy: E2-IPTV Server + EPG-Refresh

E2-IPTV Server: tworzy nam liste kanalow (nawet z piconami) playlist_http.m3u,  playlist_https.m3u i playlist_transcoding.m3u, do tego zrzuca EPG do pliku epg.xml lub epg.xml.gz.

EPG-Refresh ustawiamy pod wlasny uzytek, i jakie kanaly chcemy.

Tivi pobiera z automatu: liste kanalow + EPG z servera. (jezeli nie lubisz TM, mozesz uzyc Dream Player TV ze sklepu google)

Dodam ze server dziala w standby, wiec pobor energii jest maly.

Oczywiscie moglem to postawic na malinie i SAT-IP Frycek 🤣, wiec pole do popisu jest duze, ale nie zapomnij jedno: dCW.

Pomysl nie jest nowy, tylko uproszczony, stabilnosc na 99,95% i zadnego buforowania.

Narazie Adas

Tivi.jpg

Tivi2.jpg

Tivi3.jpg

E2 IPTV Server v1.0.5.jpg

• Lubię (+1) 1
  • Dziękuję (+1) 2
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć Adaś. Mam takiego samego Dm920. IPTV server tworzy fajnie liste z piconami i EPG ale po załadowaniu do Tivimate black screen. Trzeba coś jeszcze poustawiać, podpowiesz?

Pozdr

Ok, śmiga. Na pocżatku właczyłem opcję transcodingu i to był chyba problem w tym boxie. Dzięki za fajny opis.

Pozdr

Edytowane przez mozzi
literówka
  • Dziękuję (+1) 1
  • 2 tygodnie później...