Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Równie dobrze nic nie padło tylko problem z układem zasilania na wejściu, wystarczy czasami bocznik i działa. 

Takie gdybanie co się stało bez otwierania obudowy o sprawdzenia jest bez celowe.   

Albo co zrobisz by naprawić jak masz pojęcie albo kupujesz nowego boxa. 

Opublikowano

W sieci znalazłem coś takiego .

https://androidpctv-com.translate.goog/tutorial-xiaomi-mi-box-restore-unbrick/?_x_tr_sl=en&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc

Ale czy można zastosowaać do sticka ? Potrzebny jest kabel do przesłania danych przez PUTTY . Kabel od starej noki ( chyba ) . Tylko czy ma byc 1 do 1 czy skrosowany ? 

Czy taki konwerter bedzie dobry , układ będzie odpowiedni ?

https://www.google.com/search?q=%2Fkonwerter-usb-na-ttl-&oq=&aqs=chrome.2.69i59i450l8.1162920j0j7&sourceid=chrome&ie=UTF-8

Opublikowano

na chipach amlogic normą jest że port którym zasilasz jest też portem transmisyjnym przy ratowaniu dekodera, stosujesz odpowiedni program USB Burning Tool oraz odpowiedni plik IMG jeśli masz duże pudełko stosujesz kabel USBA - USBA, jeśli masz sticka to zwykły microUSB podłączasz do gniazda zasilania i komputera w momencie gdy zetknięte masz piny mostka RECOVERY, w niektórych sprzętach jest przycisk recovery

Opublikowano

Nie wiem czy nie musi być zmodyfikowany.... Tak jak pisałem wyżej.....Tylko nie mam pojęcia jak .Muszę poszukac w sieci . Jest gość co to stawia na nogi ale chce 1800 rubli ,a to nie opłacalne dla mnie .

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem jaki masz model sticka, mi stick 4k ma Amlogic S905Y. Miałem takiego Mecoola na tym procku, zresztą to chyba w ogóle to samo co ten mi stick. Którego ratuje się zwykłym nieprzerobionym kablem USB-A -do USB-A podpinanym do tej śmiesznej rozdzielki USB  jaką dają do sticka.

Ale jak spalił Ci się procek albo padła pamięc to nic nie zrobisz. Program nie zobaczy tego sticka.

Edytowane przez CSA
Opublikowano

Za 120zł to on chyba wstawi nową płytkę do środka. Musisz poszukać na płytce dwóch punktów obok siebie, trzeba je spiąć ze sobą i podpiąć pod komputer. Zobaczyć co się dzieje. Nie napisałeś najważniejszego co zrobiłeś że jest niesprawny? Wgranie złego oprogramowania jest zawsze naprawialne, podpięcie zasilacza 24V do USB tylko czasem.

Opublikowano (edytowane)

Kupiłem taki do zabawy . Jako uszkodzony .

Jak dla mnie do jakieś zwory to nadaja sie tylko punkty pod piny....

od lewej

GND RX TX  VCC .

To który z którym?

Edytowane przez marikak97
Opublikowano

Są na igłę. I są niepodpisane w żaden sposób. Czasem, rzadko, ktoś podpisze Recovery, ale przeważnie nie ma na to miejsca. Jak we wszystkim wielkości pendrive'a. Tylko przypadkiem TX z RX nie zwieraj bo dostanie schizofrenii 😛

Opublikowano (edytowane)

Jak to gdzie , widzisz je na płytce wyraźnie, niektóre znajdują się pod ekranem który należy ściągnąć.   

Najpierw to ma działać stick żeby cokolwiek zrobić, a na razie to nie działa wcale, jakoś nie widać byś w ogóle załączył logi z terminalu. 

Masz przynajmniej kabel UART TTL ? 

PytaXioami.jpg

Tu masz film jak to sierobi na sprawnym sticku,  backup sobie poszukaj bo nie brak na necie. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Oglądałem ten film.

Masz przynajmniej kabel UART TTL ? 

Pytałem wyżej z jakim układem kupić żeby był odpowiedni ale nie było odpowiedzi. Jest tego sporo .

Opublikowano
46 minut temu, Ktosiu napisał(a):

Ale po co masz kupować kiedy stick nie działa wcale.

Kabel nie służy do naprawy 

Myslisz że nie postawi go na nogi ? Nie ma sposobu ?

Opublikowano (edytowane)

Ty chyba nie zrozumiałeś, UART używa się na SPRAWNYM urządzeniu, ewentualni nie działającym z powodu problemów z błędnym softem itp. by mu coś  wgrać  a nie na martwym by go naprawić. 

Najpierw trzeba naprawić stick by w ogóle działał, przynajmniej się załączał a potem sprawdzić podłączając UART czy w ogóle jest sens go naprawiać dalej. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano
20 godzin temu, Ktosiu napisał(a):

Ty chyba nie zrozumiałeś, UART używa się na SPRAWNYM urządzeniu, ewentualni nie działającym z powodu problemów z błędnym softem itp. by mu coś  wgrać  a nie na martwym by go naprawić. 

Najpierw trzeba naprawić stick by w ogóle działał, przynajmniej się załączał a potem sprawdzić podłączając UART czy w ogóle jest sens go naprawiać dalej. 

Wygrzanie coś da ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.