Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Nokia Streaming Box 8010

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nokia Streaming Box 8010

Nokia_STB_8010_box_and_remote.png.b42d11a44924050ea81b3347915f2b76.pngNokia_STB_8010_connections.png.a18f23f600e0fddf9b3df4d784539baf.png

Audio & video

Display resolution: 4K Ultra HD
Video resolution: 4Kx2K@60fps, 1080p, 1080i, 720p, 576p, 576i, 480p, 480i
Audio decoding: Dolby Digital Plus, Dolby Atmos, DTS

System & Memory
Operating system: AndroidTM 11
Chipset: Amlogic S905X4-K
CPU: Quad-Core Cortex-A55
GPU: ARM Mali-G31 MP2
SDRAM: DDR4: 4 GB
Flash: eMMC: 32 GB

Ports
HDMI
USB-A 2.0
USB-A 3.0 (5 V, max. 900mA)
USB-C (5 V, max. 1 A)
Digital audio (optical)

AV (3.5 mm)
Ethernet LAN
DC IN (12 V, 1 A)

Wireless connectivity
802.11 b/g/n/a/ac/ax 2.4 GHz/5 GHz 2T2R (WiFi6)
Bluetooth: 5.0

General data
Power supply: AC 100 - 240 V AC ~ 50/60 Hz
Input voltage: DC 12 V, 1 A
Power consumption working: max. 12 W
Power consumption in standby: 0.5 W

Cena na dzień dzisiejszy: 129,90 euro, na Amazonie 629,85 zł.

Opublikowano

@adas13

Ja zamówiłem ponad tydzień temu i zamówienie ma nadal status „offen”. 
Napisałem nawet do nich wiadomość z zapytaniem kiedy mają zamiar wysłać box to mi odpisali że mają problemy logistyczne i w przeciągu tygodnia powinienem dostać towar.

• Lubię (+1) 1
Opublikowano

Dzis mnie nie pocieszyli:

Dear customer, 
Unfortunately, there were some delays in our warehouse due to an internal changeover, but these are now being eliminated through additional work.
Please excuse us if you had any delays in your recent orders from us.
If you haven’t received your order by now, we assume that you should therefore receive your delivery within the next days/week.

Narazie Adas

Opublikowano

Mają jakiś f*** up ,  na Amazonie było dostawa 27 grudnia!!!, a teraz już nie ma w ofercie.

Opublikowano
W dniu 18.11.2022 o 14:38, adas13 napisał(a):

Dzis mnie nie pocieszyli:

Dear customer, 
Unfortunately, there were some delays in our warehouse due to an internal changeover, but these are now being eliminated through additional work.
Please excuse us if you had any delays in your recent orders from us.
If you haven’t received your order by now, we assume that you should therefore receive your delivery within the next days/week.

Narazie Adas

Ja dzisiaj dostałem wiadomość ze box w końcu został do mnie wysłany 🙂 

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Jest i 4GB robi robote, bylo dobrze w 8000 ale tutaj jest bardzo dobrze, dodam ze to pierwszy soft jest.

Android 11

Firmware: v11.8.2856

Temperatura urzadzenia, ledwo co sie troche cieplo.

Netflix, doby atmos i dolby vision dziala.

Wifi: 5 GHz ↓866 ↑866 ac/Wi-Fi 5, 80 MHz, WPA2, 2 x 2, 11k, MU-MIMO

Problem mam z Kodi i Tvheadend Client, czkawka na kanalach, owa konfiguracja dziala wspaniale na innym urzadzeniu.

Sprawdzilem rowniez kodi 19.4 i bete 20, tak samo wszedzie.

Narazie Adas

• 1 miesiąc temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

@adas13 czy mógłbyś zerknąć, na jakim max profilu działa C+ 4K na tej przystawce? 4K-17Mb, czy full hd 1080p, tak jak wszystkie boxy z Amlogic S905X4? Dziękuję za informację.

• 3 miesiące temu...
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Nokia i dostawca oprogamowania:

Cytat

"Our technical team has currently blocked the v5554 update (latest release of the software update) for this model as there we were getting reports for some of the features that had some issues in their functionality.
The update for Android version 12 is currently being tested and it will be soon rolled out."

Narazie Adas

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Nokia 8010 za tydzień dotrze 😀

Co warto zainstalować, co polecacie?

Nfs server uruchomiony na Vu+, co zainstalować w Nokii żeby pociągnąć filmy po sieci?   

Opublikowano
45 minut temu, Ktosiu napisał(a):

To co chcesz, apek do obsługi enigma2  nie brakuje do innych serwisów tak samo. 

Dziękuję za bardzo przydatną odpowiedź