Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mamy akcje MediaMarkt w DE za 185€

Die nächste Media Markt 19 Prozent Aktion findet vom Freitag, den 10. Februar 2023 ab 20:00 Uhr bis zum Montag, den 13. Februar 2023 um 8:59 Uhr statt. Media Markt schenkt euch die Mehrwertsteuer (MwSt.)

Narazie Adas

MM.jpg

Opublikowano
1 godzinę temu, wolfghan napisał(a):

Witam mozecie cos powiedziec czy zmieniło się z obsługą dotyku w najnowszej wersji, działa????

Nie działa, w każdym bądź razie u mnie na iiyama nie a na innych boxach działa.  

Opublikowano

To nie tak że działa , działa z określonymi modelami monitorów i nie wszystko działa na dotyk np. klawiatura nie działa przy dotyku, funkcje przesuwania czy cofania ekranu itp. Trzeba i tak posiłkowa się pilotem czy padem. 😕  

System czy aplikacje używaną należy też zmodyfikować jak nie ma obsługi dotyku, na czystym systemie po prostu monitory dotykowe nie działają. 

Kiedyś jak pokombinowałem nawet YouTube udało się zmusić ale tylko można było naciskać ikonki filmów by odtworzyć automatycznie , nie działa pauza/play czy przewijanie albo następny film. 

Ten sam monitor podłączony pod boxa z Androidem bez problemu działa na wszystkich programach łącznie z grami gdzie wymagany jest ekran dotykowy. Na Shield jest to możliwe tylko wtedy jak zmapuje sie odpowiednie punkty ekranu z przyciskami padu ale sam ekran jeśli podłączyć dotykowy nie działa. 

@adas13 można powiedzieć że Nvidia Shield nie ma wsparcia ekranów dotykowych ale... można ją zmusić do działania z ekranem dotykowym niestety nie w 100% będzie działało wszystko. 

Opublikowano

Też nie mam parcia na używanie ekranów dotykowych, nawet w laptopach praktycznie nie używam jak ma ekran dotykowy.

Dzieciaki tylko  korzystały jak były małe a teraz to tylko padzik albo  czasami pilot w użytku bo kombinować przy konfiguracji ekranu dotykowego sie nikomu nie chce. 🙂 

Opublikowano

Żeby nie było tak kolorowo: "...obsługa lokalnego strumieniowania gier, czyli GameStream, wkrótce zostanie usunięta. NVIDIA ogłosiła, że począwszy od połowy lutego aktualizacja aplikacji „NVIDIA Games” usunie funkcję streamingu gier z komputerów PC. NVIDIA zaleca zamiast tego korzystanie ze Steam Link lub GeForce Now, ale oznacza to albo korzystanie wyłącznie z aplikacji Steam, albo płacenie za usługę opartą na chmurze..."

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam, prośba o pomoc dla laika.

Podpiąłem pena 16Gb i zamontowałem go raz jako pamięć urządzenia a innym razem
jako pamięć wymienną.
Chciałem młodemu zainstalować gre ASPHALT 9,
niestety na końcu podczas instalacji wyskakuje błąd.
Nie wiem też czemu drugi port USB nie odczytuje mi pendriva ani pada.
Tryb USB mam ustawiony na: wydajność maksymalna

Może mam coś źle pozaznaczane w ustawieniach. 

Zastanawiam się też czy nie koliduje to że w urządzeniu jest zainstalowana wcześniejsza wersja gry ASPHALT 8

Bardzo proszę o poradę, jak i co poustawiać w urządzeniu. Może też zamiast pendriva trzeba podpiąć dysk przenośny.

• 2 miesiące temu...
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Mam Shielda P2897  soft9.1.1.   Chciałem zainstalować z Google Play apke: SkyShowtime. I zwróciło mi komunikat: To urzadzenie nie jest zgodne z ta wersja.  Jak zainstalować SkyShowtime na Shieldzi-e?

Edytowane przez Atebo
  • 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Posiadam NVIDIA SHIELD PRO i podłączony dysk ( HDD 4TB )  w kieszeni  na USB.

Mam pytania :

1. czy można tak skofigurować aby dysk przechodził w stan uśpienia wraz z Shield ( w tej chwili cały czas pracuje )

2. Shield posiada tylko jedno USB, czy jest możliwość podpięcia dwóch dysków .

Dodam że dysk służy na potrzeby PLEX.

Opublikowano

Moja nieuwaga, tak są dwa USB ( w tym przypadku 2.0 ).

Więc zostaje jedno pytanie, czy da radę tak ustawić aby dysk przechodzil w stam uśpienia wraz z SHIELD.

Przeczytałem gdzieś że , ktoś rozwiazał to w ten sposób że kupił stację dokującą Unitek Y-1091 i po 30 min nieaktywności dyski przechodzą w uśpienie.

Czy jest to jedyne rozwiązanie w moim przypadku? ( mam dysk HDD w kieszeni )

• 4 miesiące temu...