Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
39 minut temu, pfa napisał(a):

Użytkuje ktoś z Was Nvidia Shield Pro? Jak na tym urządzeniu  działa Viaplay i Canal+ 4K? Wszystko działa płynnie bez zacięć na dedykowanych apkach, czy trzeba zaprzęgnąć do tych celów kodi? Dziękuję za informacje. 

Viaplay działa płynnie na apce. Czasami zdarzają się zacięcia, buforowanie ale to jest wina nadawcy. Co do Canal+ 4K się nie wypowiadam bo nie używam.

Edytowane przez efbodek
Opublikowano (edytowane)

To jest po prostu marudzenie.

Działanie aplikacji zależy tylko od tej aplikacji i warunków odbioru. 

Tnie jak niewiem co przy slabym łączu albo dużej ilości użytkowników sieci domowej. Tnie też z winy dostawcy usługi albo przez błędy aplikacji czy streamu. 

Poza tym działa normalnie nawet jak w tym samym czasie oglądam filmy udostępnione przez Nvidia Shield czy nagrywa się film z tunera ma dysku sieciowym . 

Edytowane przez Ktosiu
  • Lubię (+1) 1
  • Zagłosuj (+1) 1
Opublikowano
29 minut temu, Ktosiu napisał(a):

To jest po prostu marudzenie.

Działanie aplikacji zależy tylko od tej aplikacji i warunków odbioru. 

I to jest właściwe podsumowanie "niby problemu" vel sondażu.

Mnie apka VIAPLAY prawidłowo działa na smart tv box platinum  .

Opublikowano

Porównując jakość Nvidii w wersji Pro z 2017 i 2019 już widać różnice. Nie dość że obraz na nowej lepszy nawet w skalaowaniu do 4K to sceny wydają się bardziej dynamiczne, naturalne i żywe, do tego sztuczne czasami . Niestety to tylko w filmach porządny odbiór a przy transmisjach naturalny wygląd i dynamika czasami sprawia problemy dla oczu użytkownika bo staje się sztuczna sceneria, do tego trzeba się po prostu przyzwyczaić. Niestety taka wada podnoszenia  częstotliwosci odświeżania obrazu, niby ma być lepiej ale jest czasami gorzej. 

Podobnie jest na markowych boxach Appla. 

Opublikowano (edytowane)

Przeczytalem prawie wszystkie wypowiedzi, i moja konkluzja jest taka...sam bym nie kupił Nvidia Shield Pro bo to jest ze 200 jurow, w tych pieniądzach mam Amazon FireStick 4K max , Xiaomi Mi TV Stick i jeszcze mi zostanie... A pisze to dlatego ze też musiałem dokupić przystawkę z andkiem bo LG nie obsługiwało mi TVN Playera (Eurosport Extra).... I Amazon wymiata, chodzi praktycznie wszystko co ma smigać i to plynnie, łacznie z KODI Matrix... na Mi jest to już różnie , dlatego nie polecam, jedno jest natomiast pewne w TV z 12 letnia historią, tchnął nowe życie...

310730313_1213560962835636_1926653806262115139_n.jpg.0e91e38b937dca6bbecaca6f957ad6cc.jpg

Mozesz sobie wybrac do wyboru do koloru...I na pierwszym miejscu jest " jabłuszko" ale to jest inna bajka obliczona na "głębie" amerykanskiego (I nie tylko, równia pochyla jest juz na zachodzie) spoleczenstwa, gdzie za wszystko trzeba płacić. Mam taki egzemplarz w domu od znajomej...z prośbą "usprawnienia" np.KODI....Ostania wersja 4K....nie posiada gniazda USB!!! Reszte sobie dopowiedcie ...

Edytowane przez fullkiller™
Opublikowano

Może warto się zainteresować Google Chromecast 4.0 (cena ok 300 zł).

image.jpeg

System operacyjny: Android

Maksymalna rozdzielczość: 3840 x 2160

Pamięć wbudowana [GB]: 4

RAM pamięć: 2 GB

Doskonała jakość obrazu

GOOGLE Chromecast 4.0 o maksymalnej rozdzielczości 3840 x 2160, wbudowanej pamięci 4 GB i pamięci RAM 2 GB gwarantuje dynamiczny obraz doskonałej jakości. Obsługuje również komendy głosowe, dzięki czemu sterowanie transmisją danych jest jeszcze szybsze i wygodniejsze. Obsługiwane formaty audio: AAC, Dolby Atmos, Dolby Digital Plus, MP3, WAV; obsługiwane formaty wideo: MP4, WebM; obsługiwane formaty zdjęć: BMP, GIF, JPG, PNG, WEBP.

itd. ...

Pozdrawiam,

julek

Opublikowano

Kupujacy ma prawo wyboru, jeden wybierze brandowany sprzet operatora bez google play, inny znow postanowi kupic model z "czystym" adroid/google TV.

Druga sprawa sa licencje, masz kino domowe a dolby atmos nie dziala.

Amazon powiadasz, tam sie produkuje na "dzis",jutro obdarzymy klientow nowymi produktami.

Nvidia rowniez ma swoje ograniczenia, brak HDR10+, HDMI 2.0b wiec tylko 60Hz /4K. (mowa tutaj o roku 2019, wiec sprzet ma 3 latka juz)

Narazie Adas

Opublikowano
14 godzin temu, fullkiller™ napisał(a):

Przeczytalem prawie wszystkie wypowiedzi, i moja konkluzja jest taka...sam bym nie kupił Nvidia Shield Pro bo to jest ze 200 jurow, w tych pieniądzach mam Amazon FireStick 4K max , Xiaomi Mi TV Stick i jeszcze mi zostanie... A pisze to dlatego ze też musiałem dokupić przystawkę z andkiem bo LG nie obsługiwało mi TVN Playera (Eurosport Extra).... I Amazon wymiata, chodzi praktycznie wszystko co ma smigać i to plynnie, łacznie z KODI Matrix... na Mi jest to już różnie , dlatego nie polecam, jedno jest natomiast pewne w TV z 12 letnia historią, tchnął nowe życie...

310730313_1213560962835636_1926653806262115139_n.jpg.0e91e38b937dca6bbecaca6f957ad6cc.jpg

Mozesz sobie wybrac do wyboru do koloru...I na pierwszym miejscu jest " jabłuszko" ale to jest inna bajka obliczona na "głębie" amerykanskiego (I nie tylko, równia pochyla jest juz na zachodzie) spoleczenstwa, gdzie za wszystko trzeba płacić. Mam taki egzemplarz w domu od znajomej...z prośbą "usprawnienia" np.KODI....Ostania wersja 4K....nie posiada gniazda USB!!! Reszte sobie dopowiedcie ...

Mniejszej fotki już  się nie dało zrobić?

Opublikowano (edytowane)

A ja tam po latach używania Xaiomi MiBox decyduję się na Nvidia Shield Pro.

Kupiłem Amazon Firestick 4K Max rodzinie. Niby dobry, ale zoptymalizowany pod Amazona i jego usługi. W przypadku pozostałych usług i aplikacji będziesz zawsze traktowany jak złodziej. Wgrywanie aplikacji niewspieranych to zawsze schody. Przykład HBO Max (wcześniej HBO Go), trzeba było wgrywać aplikację kombinując (nie zawsze miała nawigację dla Android TV) lub zmieniając region. Nie bardzo lubię jak ktoś za mnie decyduje w jakiejkolwiek kwestii co mam robić, oglądać czy kupić albo żebrać o wydanie aplikacji na rynek Polski, co jest wątpliwe, bo przecież usługi Amazon poaz Amazon Prime Video czy Music nie zyskały popularności, to dlaczego mieliby wspierać aplikacje konkurencji.

Oczywiście cena Nvidia nie jest niska, ale zachęca mnie wyposażenie w dwa gniazda USB3 oraz gniazdo LAN oraz dobry hardware. Nic za darmo jak widać w przypadku MiBox czy Amazon Firestick. W pierwszym wypadku cena odbija się na komforcie użytkowania, w drugim Amazon próbuje nas wcisnąć w swój ekosystem, który do dzisiaj  w Polsce nie został w pełni wprowadzony. Jesteśmy ciągle protezą niemieckiego Amazona. Spełniamy się za to jako tania siła robocza w ich magazynach.

Edytowane przez banksy
  • Lubię (+1) 1
Opublikowano

@banksy wstrzymaj się - przed świętami pojawi się Nokia Streaming Box 8010 za ok. 160 euro i patrząc na specyfikację to kosmos!  Warto się zastanowić.

Opublikowano
W dniu 28.10.2022 o 19:44, banksy napisał(a):

Nvidia Shield Pro w dobrej cenie na Amazon.de 

Kto jest zainteresowany, niech kupuje.

Dzięki za info. Zamówiłem, potestuję. Jak nie spełni moich oczekiwań zwrócę do sklepu. Przynajmniej czegoś się dowiem, jak sprzęt funkcjonuje w praktyce.

• 2 tygodnie później...
  • 1 rok później...
Opublikowano
14 minut temu, adas13 napisał(a):

Dlaczego ten cie zainteresowal?

Zabytek za 100€

RAM: 1 GB DDR3
Speicher: 4 GB eMMC

Narazie Adas

Szukam czegoś gdzie od razu będę miał to co chcę. Nie lubię serfować po aplikacjach szukać, klikać... Dlatego w poszukiwaniach trafiłem na to cudo. Producent UA, jak mniemam. Chociaż nie wiem sam. No i doczytałem o  eMMC.