Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 77
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
21 godzin temu, adas13 napisał(a):

Dolby Atmos dziala?

Narazie Adas

Czytam właśnie na niemieckich stronach- "Kinhank hat weder Dolby Vision noch Atmos"

Opublikowano (edytowane)
Godzinę temu, jkow napisał(a):

Ciekawy ten Kinhank G1  ! Dają się na tym zainstalować (i działają) appki Canal+, Polsat Box Go, UPC Go, TV Go Play,  TV Smart Go Vectry ??

Wszystko działa to w pełni certyfikowane box i najbardziej opłacalny biorąc pod uwagę s905x4 i 4gb ram oraz 32 flash.

Dolby Vision też działa, akurat to w moim tv mam - słabe te niemieckie stronki czytacie.

Tutaj to samo urządzenie dla niemca pod niemieckim brandem importera, czyli sehr teuer:

https://www.orbsmart.de/produkte/orbsmart-g1/

Edytowane przez lukasz2332
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Będziesz zadowolony.

Puść update bo out of the box nie ma adaptive hdr, po aktualizacji jest.

A14 SDMC (producent boxa) puśći w Q1@25

Screenshot_20241121-075758_2.png

Edytowane przez lukasz2332
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Kicpki to to samo co homatics lite - bo to ten sam producent, chiński sei robotics.

Ja imho wolę coś z 4gb ram jak już google wypuścił swojego streamera z 4gb ram to raczej zmierzają ku temu, że system i apki będą puchnąć.

Opublikowano

Witam nabyłem boxa Kinhank G1 .

Jak na razie znalazłem jedną wadę, albo nie wiem jak poprawnie to ustawić w ustawieniach obrazu.

W opcji screen resolution hdr piority jak jest ustawione dolby vision to box nie potrafi odtworzyć poprawnie hdr

np z YouTube w platformach strumieniowych Max wyświetla wtedy dolby vision prawidłowo.

Po  zmianie w menu parametru na hdr10  YouTube   prawidłowo wyświetla hdr.

Natomiast w aplikacji max uruchamia się film tylko w hdr zamiast dolby vision.

Czy wie ktoś jak prawidłowo to ustawić ? Na innych boxach np Odtwarzacz multimedialny 4K STRONG LEAP-S3 przy ustawieniach dolby vision  wszystko gra prawidłowo. Piloty w obu urządzeniach są identyczne. Sam box działa bardzo szybko .

• Dziękuję (+1) 2
Opublikowano

Wydaje mię że to nie są żadne cuda tylko normalne działanie a sprzęt naprawdę polecam działa wyśmienicie , poza ta małą niedoskonałością .

• Dziękuję (+1) 1
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 12.12.2024 o 22:27, lukasz2332 napisał(a):

...W Q1/25 dostanie A14.

Dzisiaj taka wiadomość - "Android TV 14 będzie za ok. 6 miesięcy zamiast w lutym 2025 roku!

Trwają testy beta i wciąż są błędy 😞 "

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Witam.

Jest jakiś odtwarzacz multimedialny do  400 zł  na którym będzie będzie można zainstalować  bloker reklam  do przeglądarki?. W wyszukiwarce  google nic nie znalazłem.Chciałem kupić Google Chromecast 4.0 ale w tym urządzeniu nie ma możliwości zainstalowania blokera reklam.A może jest taka możliwość?.

Edytowane przez user
Opublikowano (edytowane)

Przez pewien czas myślałem o kupnie Google Chromecast 4.0  ale  zrezygnowałem i    zdecydowałem się na zupełnie coś innego  czyli  używany pancerny tablet ZEBRA Xplore R12 w korzystnej cenie z Windows 10.Jest możliwość zainstalowania  Windowsa 11.

Edytowane przez user
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
W dniu 15.01.2025 o 20:36, jkow napisał(a):

Dzisiaj taka wiadomość - "Android TV 14 będzie za ok. 6 miesięcy zamiast w lutym 2025 roku!

Trwają testy beta i wciąż są błędy 😞 "

Wiadomość jednak była nie do końca prawdziwa. ATV 14 jest już od 04.04. Dzisiaj u siebie zainstalowałem. To co działało to działa u mnie dalej 🙂 Z tego co czytam to - HDR/DV przełącza się automatycznie, system AFR działa bez zarzutu, nie ma już opóźnienia dźwięku przy szybkiej zmianie utworów, Vimu i głośność działają, w ustawieniach obrazu jest pełne 60hz. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Użytkownik reddita(latinriki78) porównał swoje trzy Android TV boksy: Google TV Streamer(MediaTek MT8696), Homatics RockTek GX1(Realtek RTD1325) i Xiaomi TV Box 3. generacji(Amlogic S905X5S) i zestawił to w tabelce - może się przydać w wyborze AndroidTV box.
Tłumaczenie przypisów przez translatora google(bez linków i odnośników).

Źródło: link

Będzie skowyt @adas13 , że nie ma NVidia Shield

atv.png.dd31d34a7fc83bc9a4c4d48f85ef041a.png

(1) Błąd w Google TV Streamer jest szczegółowo opisany w tym poście społeczności Google Nest, podczas gdy błąd w RockTek GX1 to komunikat, który pojawia się na dole ekranu za każdym razem, gdy zwiększam i zmniejszam głośność.

(2) Nowy dekoder Dolby Atmos jest dołączony (oprócz pudełka Xiaomi) podczas korzystania z opcji „Auto” i jest szczegółowo opisany w tym poście.

(3) Testowane z urządzeniami podłączonymi do telewizora Samsung z obsługą HDR10+, nie wszystkie tytuły odtwarzają się w HDR10+, mimo że wyświetla się logo HDR10+. Aby uzyskać pełną listę obsługiwanych tytułów, odwiedź stronę internetową 4KFilmDb.

(4) Dolby Atmos w Disney+ jest dostępny tylko na Nvidia Shield, Chromecast z Google TV i Google TV Streamer. Z drugiej strony Dolby Digital Plus jest zepsuty w aplikacji Disney+ na pudełku Xiaomi (wszystko odtwarza się jako stereo PCM), więc nadal nie można określić, czy Dolby Atmos jest obsługiwany, czy nie.

(5) Szybkie przełączanie multimediów działa ze wszystkimi głównymi usługami przesyłania strumieniowego (Netflix, Prime Video, Max, Paramount+, Disney+ itp.) i wieloma innymi aplikacjami przy użyciu opcji „Bezproblemowo” lub „Tylko bezproblemowo”, jednak jedyną aplikacją, która obsługuje również opcję „Niebezproblemowo” lub „Zawsze”, jest Netflix, która jest potrzebna w przypadku telewizorów bez obsługi QMS.

(6) Tryb gry jest obecnie obsługiwany przez grę Bombsquad, aplikację Steam Link, aplikację GeForce Now i prawdopodobnie inne aplikacje do przesyłania strumieniowego gier i gry na Androida, o których nie dowiedziałem się. Jeśli ktoś wie o większej liczbie gier na Androida z obsługą lub testował Moonlight na tych trzech urządzeniach, daj mi znać.

(7) Dekoder Xiaomi obsługuje Dolby TrueHD i DTS:X (z Blu-ray) tylko przy użyciu opcji passthrough i działa ze wszystkimi testowanymi przeze mnie aplikacjami. W Google TV Streamer Dolby TrueHD jest dekodowane jako bezstratny PCM, a DTS Core jest odtwarzany ze strumieni DTS-HD High Resolution i Master Audio. Na RockTek GX1 Dolby TrueHD i DTS-HD MA działają tylko z Kodi, ale nie sądzę, żeby RockTek zapłacił za licencje, w przeciwnym razie inne aplikacje by je odtwarzały, a opcja DTS:X w aplikacji Disney+ również powinna być dostępna, może przestać działać w przyszłej aktualizacji oprogramowania układowego, gdy usuną nieobsługiwane profile audio z kodu Androida.

(8) Jedynym serwisem streamingowym z obsługą DTS:X jest Disney+, a opcja przełączania się na ten kodek jest dostępna tylko na urządzeniach, które go obsługują (takich jak Homatics Box R 4K Plus i Xiaomi box), jednak w moim przypadku na przykład mój telewizor również obsługuje kodek, ale dźwięk powraca do ścieżki Dolby Digital Plus, a powodem może być to, że aplikacja nadal ich nie rozpoznaje lub nadal nie są „certyfikowane” przez Disney. Ważne jest, aby wyjaśnić, że nie ma transkodowania do innego kodeka DTS, jak niektórzy sądzą.

(9) Z jakiegoś powodu profil Dolby Vision 7 jest odtwarzany na dekoderze Xiaomi z moim telewizorem Hisense, ale może powrócić do HDR10/10+ na innych telewizorach z obsługą Dolby Vision.

(10) Na RockTek GX1 opcja adaptacyjnego HDR nie działa, więc nadal nie można określić, czy filmy są odtwarzane również jako Dolby Vision na moim telewizorze. Problem dotyczy również wszystkich usług przesyłania strumieniowego, w których obsługiwany jest Dolby Vision, więc są odtwarzane po prostu jako HDR10/10+

(11) Gdy automatyczna częstotliwość klatek jest włączona, ekran pozostaje czarny na czas nieokreślony na telewizorach z obsługą HDR10+ po zatrzymaniu odtwarzania, a jedynym sposobem na naprawienie tego jest odłączenie urządzenia od gniazdka zasilania.

Informacje w tabeli mogą ulec zmianie, gdy tylko zostaną wdrożone nowe aktualizacje oprogramowania układowego, w których zostanie rozwiązany którykolwiek z wyżej wymienionych problemów.

Edytowane przez Coco Jambo
Opublikowano

Waipu.tv:

waipu.tv Box

Amlogic S905X5M, Quad-Core Cortex-A55 30k DMIPS

android 14

cena : 100€

ale:

Amlogic S905X5

CPU – Quad-core Armv9 CPU (likely Cortex-A510 cores) delivering 40K+ DMIPS

Narazie Adas