Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Lista Android TV Box z certyfikatami 4K Netflix i Prime Video wyprodukowanych w roku 2021

Anker Nebula 4K

Anker-4K-Streaming-Dongle-D0480-Medium.p

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     Pamięć RAM: 2 GB
     Flash: 8 GB
     cena niedostępna w sprzedaży, we wrześniu 2021

====================================

Blaupunkt A-Stream

Blaupunkt-A-Stream-Dongle-Medium.png?w=3

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 77 €

Blaupunkt B-Stream

Blaupunkt-B-Stream-Box-DV8535-Medium.png

Cechy

Amlogic S905X2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena około 90 €

===============================

Dish TV SmartVU

DishTV-NZ-SmartVU-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 126 €

===============================

EKO KATV10

EKO-KATV10-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena to około 72€

GOtv Streamer

GOtv-Streamer-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905X3
     ARM Mali-G31 MP2
     cena około 85 €

==============================

Homatics Box Q

Homatics-Box-Q-SEI600HM-Medium.png?w=380

Cechy

Amlogic S905X3
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 84  €

=================================

Mecool KM2

Mecool-KM2-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905X2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 83 €

Motorola 4K

Motorola-4K-Android-TV-Stick-Medium.png?

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     Flash: 16 GB
     cena około 50€

=============

Polaroid SmartBox S

Polaroid-SmartBox-S-Medium.png?w=380&ssl

Cechy

Amlogic S905Y2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 60 €

Strong LEAP-S1

Strong-LEAP-S1-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905X2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena to około 70 €

=================================

Tesla MediaBox XA400

Strong-LEAP-S1-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905X2
     ARM Mali-G31 MP2
     cena wynosi około 78 €

=============================

Youin You-Box

Youin-You-Box-Android-TV-4K-Medium.png?w

Cechy

Amlogic S905X3
     ARM Mali-G31 MP2
     cena to około 70 €

===========================

YAY GO

YAY-4K-UHD-Box-Medium.png?w=380&ssl=1

Cechy

Amlogic S905X3
     ARM Mali-G31 MP2
     cena to około 99 €

• Dziękuję (+1) 2
  • 8 miesięcy temu...
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

W związku z tym że od następnego sezonu Angielska Premier League będzie na Viaplay, zamierzam kupić  Tv box na androidzie .

W tej chwili mam smartTV LG z 2016r , lecz meczy piłkarskich z Viaplay nie idą płynnie.

Wiem że to w głównej mierze wina Viaplay, ale chyba box też ma wpływ na jakość?

Proszę o radę w wyborze boxa na androidzie

Opublikowano

Nie ma wpływu na jakość bo będzie zawsze 720p.

Szukaj boxów które mają raczej więcej niż 2 Gb RAM i są certyfikowane. Będzie drożej ale masz przy okazji większą możliwość uruchomienia w pełnych rozdzielczościach większości serwisów.  

Jedyne co widziałem to dobrze działa na Fire TV i Fire TV Stick , na nowszym 4K MAX działa idealnie. 

484169_1.jpg

• Lubię (+1) 1
Opublikowano

2 GB ramu to podstawa. Viaplay na E2 od ostatniego czasu działa dobrze z najnowszym widevine. Pojawienie się HBO MAX gdzie można żonglować wersjami widevine rozwiązało wcześniejsze problemy. Nie faworyzował bym puszek na Android Tv. Rynek streamingowy musi doprowadzić do stałej plato w sprzęcie i tyle, tak samo jak w działce E2. Pytanie czy Viaplay bedzie gotowe? Ściganie będzie raczej w opcjach takich jak LAN 1GB, wyjście optyczne, albo DVB-T2, obsługa kodeków.

Opublikowano
22 godziny temu, adas13 napisał:

Tylko Shield Pro

Narazie Adas

Pisze to gościu na stałe mieszkający w Niemczech i 200 euro to nie jest jakiś duży wydatek. Tylko, że Tu w PL jest.

Opublikowano

Kupujesz dekoder za 1600zl, wiec nie widze problemu z porzadna/konkretna przystawka.

Poczytaj o tym sprzecie co on potrafi, i co najwazniejsze support od 2015 roku i jestesmy juz przy antku 11.

Uzytkownicy kupuja tanie chinskie badziewia, a na samym koncu i tak wyladuja na SHIELD.

Narazie Adas

Opublikowano
W dniu 16.04.2022 o 13:18, Ktosiu napisał:

Nie ma wpływu na jakość bo będzie zawsze 720p.

Szukaj boxów które mają raczej więcej niż 2 Gb RAM i są certyfikowane. Będzie drożej ale masz przy okazji większą możliwość uruchomienia w pełnych rozdzielczościach większości serwisów.  

Jedyne co widziałem to dobrze działa na Fire TV i Fire TV Stick , na nowszym 4K MAX działa idealnie. 

484169_1.jpg

Rowniez polecam Amazonskie Sticki... MAm w rodzinie kilka i znajomym tez juz kilka pokupowalem. Wszyscy zadowoleni...

• Lubię (+1) 1
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Box będzie służyć mi tylko do ( Netflix, Viaplay, HBO Max) oraz do IPTV.

Widzę że Nvidia Shield to Nr.1

Ale czy warto dać dwa razy więcej za Box, który jest mi potrzebny do tego co powyżej ?

Edytowane przez mafe
Opublikowano

Jutro będziesz chciał jeszcze co innego a po jutrze znowu coś najnowszego...  i będziesz w 4 literach jak zwykły box nie obsłuży a inny bez problemu. 

Po prostu albo oszczędzasz i co chwilę kombinujesz by działało albo płacisz i działa cały czas bez kombinowania.   

Dobrym wyborem są tez boxy Formuler, mają licencjonowanie Widevine L1, L3, do wyboru modele z 2 Gb RAM i droższe z 4 Gb np. FORMULER Z10 PRO MAX 

Opublikowano (edytowane)
5 godzin temu, mafe napisał:

Ale czy warto dać dwa razy więcej za Box, który jest mi potrzebny do tego co powyżej ?

Nie ma najmniejszego sensu. Adaś to gadżeciarz, musi mieć wszystko top. Jak wyforsują AV1 to kupi nowego szilda bo mu dojdzie jeden ficzer.

Spokojnie styknie ci standardowy s905x2 z 2gb ram. Działa płynnie wszystko od tivimate po każde vod - shielda bierzesz jak chcesz robić emulacje lub jesteś jak adaś i wszystko musisz mieć top.

W lombardach masz play now tv box 2 czy vectra smart box za 80-100zł - działa na tym wszystko co ma działać.

I wszystkie aplikacje są dostępne z poziomu sklepu, nie trzeba cudować z sideloadingiem jak w przypadku amazona.

Strong Leap-s1 / Thomson THA100 / Mecool KM2 - to jedno i to samo od Skywortha tylko malowanie importerów inne.

Z boxów posiadających ethernet które mają szybszy soc niż mibox i nie są boxami operatorskimi jest jeszcze Blaupunkt (oem SDMC) , Homatics (oem SEI) i Nokia (oem SEI)

@Ktosiu

Formuler o którym piszesz to nadal ulep na telefonicznym androidzie - szkoda czasu na takie cuda.

Mają jeden model na certyfikowanym ATV ale bez certyfikacji netflixa - bo uznali że nie będą za nią płacić w związku z wymogiem wypuszczenie określonej ilości sztuk boxów z taśmy na rynek aby amerykanie pobłogosławili i wydali ESN, małych na to nie stać.

Edytowane przez DSZUKYKL
Opublikowano

Niby taki prosty składak ale każdy kto miał doczynienia przynajmniej z telefonem na Androidzie poradzi sobie.

Nowsze już mają ale to z kolei podnosi ceny i czasami warto dopłacić by kupić Shielda. 

Zresztą jak to bywa co nie kupisz i tak zacznie się żałować że nie kupiło się czegoś innego. Uniwersalnych bicie mających wszystko co dziesiątki modeli po prostu nie ma albo są bardzo drogie.  😉

Opublikowano

Na poczatku zabawy z przystawkami rowniez nie wiedzialem o co tu chodzi, i nazbieralo sie ich troche, rowniez myslalem ze tani chinczyk bedzie dobry, ale dzis mozna zobaczyc co poszlo dalej a co wyladowalo na zlomie.

Dzis zobacz ze SHIELD wersja 2015 dostaje andka 11 i pelen support, wiec minelo juz 7 lat i konca nie widac, pokaz mi inny przyklad.

Oczywiscie  SHIELD PRO jest drogi, tutaj nie ma o czym polemizowac, ale to jest rowniez konsola do gier, tam siedzi znany SoC z nintendo switch.

Jezeli masz TV z ankiem, nie potrzebujesz przystawki, oczywiscie na taniej NOKI ktora ma wszystkie licencje, rowniez poogladasz wszystko.

Porownam to z tuneram SAT,  VU+ Zero 4K i VU+ Ultimo 4K...na obu bedzie obraz na kanalach 4K, ale jezeli bede wiecej wymagal od tunera napewno z Ultimo bedzie mi sie lepiej pracowac.

Dla zainteresowanych i wiecej informacji polecam: https://www.nvidia.com/en-us/geforce/forums/shield-tv/9/490234/shield-experience-upgrade-902-released-41222/

W tym roku juz dostalismy 2 poprawki pod antka 11 i nastepna beta  wystartowala.

Narazie Adas

• Lubię (+1) 2
  • Zagłosuj (+1) 1
Opublikowano
1 godzinę temu, acypaczom napisał:

Kupując dekoder do piłki, przede wszystkim pomyslałbym o miekkiej obudowie, żeby podczas kopania nie bolała noga .

🤣🤣

Tak bedzie jak kupujesz "tanio"..........bez przesady, wykonuje tylko testy na "zabawkach", tutaj przystawka nie gra dluzej jak 2-3h(czasami raz w miesiacu ja podlacze czy zyje), bo nie mam takiej potrzeby (TV z andkiem na pokladzie).

Polityka tanio/drogo zawsze byla i bedzie.

Narazie Adas

Opublikowano
W dniu 4.05.2022 o 20:55, mafe napisał:

Naprawdę warto. Od dwóch tygodni jestem posiadaczem Nvidia Shield Tv Pro.  Testuję ją. Youtube. HBO Max, Polsat Go, Viaplay Netflix,wszystko odpala bardzo szybko. Nie wiem jak z IPTV bo nie używam.  Istny szatam. Nie ma porównania do Amazona i innych boxów na Androidzie. Jeśli Cię stać to naprawdę polecam Nvidię Shield.

• Lubię (+1) 1
Opublikowano

Właśnie się zastanawiam jaki model kupić, wyjdzie na to że najtaniej będzie kupić razem z dodatkowymi akcesoriami. Niby znajomi zalecają starsze wersje ale nastawiam się raczej nad najnowszą z przeznaczeniem głównie na gry dla dzieciaków

O IPTV się nie martw, w każdym modelu co miałem i konfigurowalne działało płynnie od serwisów z całego świata w 4K po streaming z kompa czy tunera.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam, Co na chwilę obecną polecacie pod Viaplay, żeby było 100% płynnie, bez tych mikro przycinek w audio/video oraz pod Canal+ 4K (canal+ online), żeby transmisje live i vod działały płynnie? To co powyżej to dla mnie tzw. must have! Reszta serwisów to ewentualny dodatek pod treści 4K. Dzięki za sugestie.