Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

A jakie to ma znaczenie za ile kto kupi ? Dekoder można kupić od 99 zł  do 200 zł czasami więcej, wystarczy poszukać promocji. 

Ten sam co kupowałem za 169 zł kilka godzin później był po 99 zł  to kupiłem następny i też leży bo się zagapiłem i kupiłem na polski adres.  ? 

@gizmo1954   aktywowałem w Anglii bez problemu z VPN i bez VPN, jedyny problem co miałem to tylko TV Live czyli programy na żywo które do szczęścia nie są mi potrzebne bo mam z tunera. 

Nie powinieneś mieć problemów , mieszkasz w Unii u mnie to już od jakiegoś czasu nawet VPN blokują. 

Ważne jest posiadać potem polskie konto bankowe czy kartę.  jest wymagane koniecznie do aktywacji kodu vouchera. ? 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano (edytowane)

@Ktosiu zainstalowałem w międzyczasie CyberGhost, wybieram serwer Polskę, niestety nie chce zadziałać z ta aktywacja Box`a

Chciałem wykorzystać te darmowe miesiące czy miesiąc, po testować, zobaczyć.

Może użyć jakiegoś innego VPN?

Edytowane przez gizmo1954
Opublikowano (edytowane)

Zwykle robię tak, box do netu bez VPN , przeglądarka połączona przez NordVPN.      

Wcześniej podpinałem przez routerek podłączony do NordVPN i działało, zrezygnowałem z ponownego podpinania jak zadziałało bez VPN. 

Możliwe że jednak pierwsze uruchomienie jest konieczne z polskiego IP.  

@Tolek7 masz przecież iso to sobie tylko wgraj na kartę i uzupełnij plikami co podałem.  Potem tylko odpalić z boxa. 

@ManyPL  koniec szaleństw, po 4 miesiącach przestało działać i jest dostęp tylko do tej darmowej oferty ( głownie zapowiedzi filmów i dokumentalne ) bez względu czy loguje sie na stare konto czy na nowo utworzone.  

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Swoją aktywację  robiłem w Anglii i przeszła bez problemu , za pierwszym razem miałem własny  VPN w sumie podpięty do routera w Polsce,  jak padł router to używałem NordVPN albo bez VPN  przy aktywacji kolejnej.  

Zwróć uwagę że box jak i przeglądarka powinny być w tym samym czasie podpięte pod VPN. 

Jak pisałem używałem routera który łączył do VPN podłączone urządzenia box i laptop.  

Opublikowano

Laptop jest z programem CyberGhost VPN, przy jego pomocy laptop dostaje polskie IP jednakże aktywacja nie działa

bo pokazuje się błąd, albo pokazuje, że musi laptop być połączony przez polskie IP, choc wlasciwie przez to VPN jest.

Opublikowano (edytowane)

Czyli Canal+ zaczyna blokować ogólno dostępne adresy serwerów VPN. ? 

Po moich ostatnich rozmowach z infolinią tak może być, jak tylko wspomniałem że łączę się przez VPN , w ciągu 5 minut przestało działać łączenie czyli pewnie adresik dodany do czarnej listy.    

Jedyna rada mieć prywatny normalny adres IP przez VPN w Polsce.  Używałem swojego routera w domu ( polskiego, od polskiego ISP )  , wszystko działało idealnie zawsze. Odkąd siadł mi router z serwerem zaczęły sie problemy z VPN-ami.  

Może masz znajomych w Polsce którzy mają swoje prywatne serwery VPN, to zawsze możesz korzystać z ich pomocy. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano (edytowane)
14 godzin temu, Ktosiu napisał:

@Tolek7 masz przecież iso to sobie tylko wgraj na kartę i uzupełnij plikami co podałem.  Potem tylko odpalić z boxa. 

Po nagraniu obrazu Rufusem pen nie jest widoczny w kompie, jak zatem mam dodać pozostałe 2 pliki?

Edytowane przez Tolek7
Opublikowano (edytowane)

Ale nie sterujesz bezpośrednio boxem pilotem od TV , to TV steruje boxem przez uniwersalne komendy HDMI-CEC. 

Tak samo działa to w tunerach i wielu innych urządzeniach podłączonych przez HDMI i załączoną obsługą HDMI-CEC. 

Jak podłączysz pod monitor boxa to przecież pilot od TV Panasonica  nie będzie działał. ? 

Normalnie box ma obsługę pilotów tylko BT po sparowaniu i jak jednak parowałeś to powinien działać. U mnie niestety żaden z pilotów BT od TV nie chce działać , sprawdzałem Philipsa i LG. ? 

Masz może wersję pilota z klawiaturą, możliwe że tylko z takimi na BT działa . 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano (edytowane)

Ja nic nie parowałem skoro po CEC mi działa pilot od tv to nic nie kombinuję

Szkoda że na MiBox  po CEC tak nie działa

Edytowane przez Tolek7
Opublikowano (edytowane)

Mi też nie chce na jednym tv a na innych działa. 

Sprawdzał ktoś własny voucher czy działa na innych tunerach niż swój własny przypisany do konta? Dostałem już dwa i jak ktoś jest zainteresowany i wykorzystał swój mogę podać jeden do testu czy przyjmie. 

Edytowane przez Ktosiu
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Musisz zmienić Launcher. Chyba nie oczekujesz, że Canal+ da się wyłączyć od tak. 

3 sekundy szukania i jest nawet tutorial na YouTube tutaj.

Wystarczy zapytać wujka Google, czy trzeba do tego kombinacji alpejskich, przekonasz się sam. ?

Tutaj kolejne rady dotyczące jak tego dokonać.

Edytowane przez focus
  • Lubię (+1) 1
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Czy ktoś mógłby napisać jak mu działa Viaplay na tym Boxie? Mam nienajgorszy internet LTE i jeżeli chodzi o mecze piłkarskie to nie wygląda to najlepiej. Generalnie słaba jakość obrazu i brak płynności w porównaniu np. do Canal +.