Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 17.10.2021 o 13:38, banksy napisał(a):

Musisz zmienić Launcher. Chyba nie oczekujesz, że Canal+ da się wyłączyć od tak. 

3 sekundy szukania i jest nawet tutorial na YouTube tutaj.

Wystarczy zapytać wujka Google, czy trzeba do tego kombinacji alpejskich, przekonasz się sam. ?

Tutaj kolejne rady dotyczące jak tego dokonać.

Filmik skasowany a  cyfrowego lauchera nie mogę nadal zmienić Ktoś pomoże ?

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Witam 

Kupiłem Canal+ Box 4K model HY 4001 CD Chciałbym w nim zmienić laucher na Wolfa ale po przesłaniu softu sendfile i rozpakowaniu nie można go oznaczyć aby się uruchamiał jako główny ekran z automatu Za każdym razem resetuje mi na fabryczne ustawienia i po odpięciu zasilania pokazuje ponownie ekran do rejestracji Canal Plus Czy można zmienić to jakoś lub co zrobić żeby zainstalować jakiś zewnętrzny soft Ten orginalny jest mi nie potrzebny a denerwuje mnie to pole rejestracji 

Edytowane przez swizz1984
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
3 godziny temu, przemo512 napisał(a):

Witam Wszystkich pytanie brak tvn i Polsatu mam 37 kanałów antena dobrze ustawiona, też tak macie jak temu zaradzić- dziękuję i pozdrawiam 

A gdzie tą antenę podpinasz??..bo to chyba  c+ boxa nie dotyczy:)

Opublikowano
16 godzin temu, edass napisał(a):

"Stara" albo "pierwsza" wersja tego boxa miała głowice dvbt2. 

Witaj zgadza się tuner kupiony rok temu na święta był tvn teraz stroje już kilka razy i nie ma hmm.

Opublikowano

U mnie wszytko działa jak należy więc nie mogę Ci pomóc. Ja bym spróbował przywrócić go do ustawień fabrycznych ale jak nie wiesz o co chodzi to lepiej tego nie rób. 

Opublikowano

Witaj @Ktosiudziwne na tv Sony na tej samej antenie jest a na boxie było i zginęło po przeskanowaniu, popatrze jutro co z tą antena ale dziwi mnie ze na jednym urządzeniu jest a na drugim zaginęło pozdrawiam

Opublikowano

Głowica daje radę bez problemu nawet na niskim poziome sygnału w odbiorze, tylko szukanie w tym boxie jest za szybie i ignoruje słabszy poziom sygnału, po prostu zbyt długo go wykrywa. 😕 

Brakuje po prostu skanowania ręcznego dla konkretnej częstotliwości/kanału.  

Jak złapie na jakiejkolwiek antenie dobry poziom sygnału to potem na niskim będzie już odbierał normalnie.    U siebie miałem wpięty rozdzielacz sygnału TV na odbiorniki w domu to nie odbierało 2 muxów , po podpięciu i przeskanowaniu przed rozdzielaczem bezpośrednio do anteny odebrało wszystko i potem działał normalnie po wpięciu ponownie pod rozdzielacz.

Opublikowano

@Ktosiu 

Sprawdzałeś sygnał miernikiem ? Możliwe , że masz dużo błędów w sygnale albo podczas odłączania / podłączania rozdzielacza poprawiłeś styk ? 

Opublikowano
W dniu 1.01.2023 o 19:52, przemo512 napisał(a):

Witaj @Ktosiudziwne na tv Sony na tej samej antenie jest a na boxie było i zginęło po przeskanowaniu, popatrze jutro co z tą antena ale dziwi mnie ze na jednym urządzeniu jest a na drugim zaginęło pozdrawiam

Problem się sam rozwiązał wyłączenie z pradu na noc ponowne skanowanie i kanały się odnalazły dziękuję wszystkim za chęci pozdrawiam 

Opublikowano

They are the same. Official specification: AMLOGIC S905X2 + 2GB RAM + 16GB DATA + CHEAP PLASTIC HOUSING 🙂

• 1 miesiąc temu...
  • 4 miesiące temu...