Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Działa wam na tym ,,klocku''  aplikacja Eurosport Player?  U mnie po instalacji i zalogowaniu się nie ma możliwości nawigacji pilotem , aplikacja w ogóle nie reaguje.   Na codzień korzystam z NVIDIA SHIELD i tam nie ma żadnych problemów , więc to z pewnością wina tego operatorskiego cuda.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Według mnie , całkiem  fajna jest apka Smart IPTV w prawdzie tez jest płatna po 7 dniach, ale  5.49 euro

Potem wygodnie przesyłasz listy za pomocą stony internetowej.Wszystko masz tu:

https://siptv.app/activation/

Wpisujesz MAC urządzenia , po prawej wybierasz kraj dla EPG i zaznacz logos aby pokazywało picon

Edytowane przez Tolek7
Opublikowano
W dniu 22.01.2022 o 11:21, Tolek7 napisał:

Według mnie , całkiem  fajna jest apka Smart IPTV w prawdzie tez jest płatna po 7 dniach, ale  5.49 euro

Potem wygodnie przesyłasz listy za pomocą stony internetowej.Wszystko masz tu:

https://siptv.app/activation/

Wpisujesz MAC urządzenia , po prawej wybierasz kraj dla EPG i zaznacz logos aby pokazywało picon

Nie moge  wyszukać tej aplikacji,jest jakas inna z tym samym logiem turecka czy coś,mam Smart IPTV i jestem zadowolony,tylko na innym urzadzeniu,a też nie mogę znaleś mac w tym boxie....

NIE pobieraj aplikacji z następującą ikoną w sklepie Google Play, to jest FAŁSZYWE -  i jest ikona prawie identyczna jak oryginał tak jest na stronce Smart IPTV-->

https://siptv.app/news/ taka jest właśnie w Box canal+?

Opublikowano
W dniu 1.10.2021 o 20:49, Ktosiu napisał:

W końcu udało się w sumie uruchomić Coreelec z pena, niestety brak pełnej obsługi pilota, nie działa przycisk OK.  Bez problemu działa za to myszka i klawiatura na USB. ? 

Wrócę trochę do tego tematu, dało się zainstalować i w zasadzie działa, wygląda podobnie jak na twoich fotkach, a jednak inaczej.

Nic nie ma o Canal+ jak u ciebie cala szata tego wygląda jak kodi w sumie nic w tym nie ma.

Możesz ten temat trochę rozwinąć.

Opublikowano

Coreelec przeciez odpala się jako niezależny system by na nim sobie dopiero dostosować to co chcemy mieć.

Tylko z tego względu box jest opłacalnym zakupem jak dla mnie za grosze i na dodatek jako urządzenie z certyfikatami dla serwisów streamingowych. Za podobny box należało by zapłacić minimum 2-3x więcej. 

Akurat nie korzystam z oferty Canal+ na boxie ale bez problemu można bo są dodatki obsługujące w KODI.. 

To że wygląda jak KODI to już inna sprawa bo systemowe  GUI oparte jest KODI, jest  wiele podobnych systemów Openelec, Libreelec, Alexelec itp. 

Opublikowano
31 minut temu, Ktosiu napisał:

Coreelec przeciez odpala się jako niezależny system by na nim sobie dopiero dostosować to co chcemy mieć.

Tylko z tego względu box jest opłacalnym zakupem jak dla mnie za grosze i na dodatek jako urządzenie z certyfikatami dla serwisów streamingowych. Za podobny box należało by zapłacić minimum 2-3x więcej. 

Akurat nie korzystam z oferty Canal+ na boxie ale bez problemu można bo są dodatki obsługujące w KODI.. 

To że wygląda jak KODI to już inna sprawa bo systemowe  GUI oparte jest KODI, jest  wiele podobnych systemów Openelec, Libreelec, Alexelec itp. 

ten box jest znacznie gorszy od xiaomi mi box s 4k , przedewszystkim wolniejszy pilotem sie ciezko steruje w xiaomi znacznie latwiej 

jedyne co to sama aplikacja canal+ jest dosyc szybka cala reszta aplikacji pracuje x2 wolniej niz w xiaomi pewnie dlatego taka jego cena

Opublikowano

U mnie nie mam zastrzeżeń co do szybkości działania, Netflix, Amazon, Disney czy Apple TV działają szybciej niż na innych boxach, sticku  Fire TV 4k MAX  albo w samym TV  u mnie w domu.

Poza tym że połączenie jest przez WiFi  a innych urządzeń głownie  kablem, poza tym jednak o czymś świadczy że działanie samego boxa w dużej mierze zależy tez od posiadanego interetu, mam akurat 350 Mbps. Na wolniejszym 100 Mbps potrafiło przymulać tylko wtedy  jak był używany Internet w tym samym czasie na innych urządzeniach . 

Opublikowano
15 godzin temu, Ktosiu napisał:

Czyli dużo napisałeś a zawartości nic. Taki głupi to ja nie jestem, chodziło mi raczej skąd u ciebie te zawartości od Canal+

np. to

IMG_20211001_193427.jpg

Jeśli to zainstalowałeś w jakiś sposób to oczekiwałem ze cos o tym napiszesz, jak to zrobiłeś.

Opublikowano (edytowane)

Programy są z tunera czy tunerów sat, można ma raz obsługiwać kilka tunerów. Mogę nagrywać, programować nagrania łącznie z programowaniem tego w tunerze czyli po ustawieniu boxa można wyłączyć. 

Kodi w pluginach od lat wspiera obsługę  streamingu z tunerów nie tylko dla enigma2, ogólnie wspiera usługi PVR, IPTV, SAT>IP, itp. Umożliwia też działanie jako serwer streamingu czy materiałów nagranych  z tunera dla innych klientów. 

Używam Enigma2 Client z kilku dostępnych dodatków. Wygodniejsze jest skorzystać z tunera zamiast z tej samej oferty streamingu z serwera operatora. 

Akurat w tym przypadku box służy jako sterownik ambilight dla Zgemmy H9s SE i TV Samsunga. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Jak to skąd? Przecież napisałem że to dodatek z Kodi,  Enigma2 Client i widać kanały na moim tunerze. Akurat jest ustawiony bukiet  z Canal+ .

Aplikacje co podałeś działają w boxie na androidzie po zainstalowaniu z pena albo ze sklepu Google.