Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
W dniu 29.10.2021 o 23:35, Enton_x napisał:

Walczę dalej z tym ograniczeniem wiekowym dekodera, napisałem do supportu i na razie brak odzewu poza numerem zgłoszenia. Pomijając to, sam box działa w mojej opinii dużo lepiej niż mibox s. Żwawiej i responsywniej. Swoją drogą też trafiłem na ciekawą i niezłą przeglądarkę dla atv  JioPagesTv - oparta na chrome w pełni dostosowana do obsługi na tv, jedyny minus to masa indyjskich śmiecioskrótów na ekranie startowym , ale tak poza tym chyba jedna z lepszych dla atv 

Czy rozwiązałeś ten problem ?

Support coś doradził ?

Opublikowano
W dniu 4.12.2021 o 10:10, filmnet napisał:

Czy rozwiązałeś ten problem ?

Support coś doradził ?

Support "bada sprawę" i "powiadomi jak coś będą wiedzieć"

Canal+ realnie robi tylko appkę/launcher, a dekodery i ich soft - skyworth, wygladą że w bazowym sofcie brak funkcjonalności i trzeba czekać na jakiś update firmware od producenta. Znając życie, pewnie dopiero jak przejdziemy na standard T2, bo wtedy ludzi z "problemem"  będzie więcej niż kilku fanów tanich androidboxów

Opublikowano

Miałbym takie pytanie co do wykorzystania vouchera. Przy jego aktywacji potrzebna jest rejestracja karty kredytowej.

W jakim celu? Poza tym zaznaczone jest dalsze miesięczne opłacanie za Canal+

Czyli jest to jakby Abonament bez umowy na określony czas. Pisze ze w każdej chwili można zrezygnować, i tutaj moje pytanie, jak to się wtedy robi.

I jeszcze jedno pytanie, czy płacąc za canal+ jest dostępna cala paczka kanałów właśnie canal+, czy tylko niektóre wybrane?

Opublikowano (edytowane)

Przepisy wymagają by zakup był robiony przez obywatela Polski, widać to po posiadanym koncie. Używać można bez problemu na terenie unii.

Jak nie chcesz abonamentu a bierzesz płatny miesięcznie to po prostu nie płacisz i wznawiasz kiedy chcesz. 

Do wyboru podstawowa i do niej dokupić można co się chce z oferty dodatkowej. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

@Ktosiu Cos to chyba inaczej wygląda, jak piszesz, Poza karta płatniczą polska jest możliwość użycia karty VISA

i trzeba tę kartę zarejestrować w Blue Media, która to powiedzmy Firma zajmuje się realizowaniem opłat dla canal+

Jednocześnie w procedurze rejestracji tej karty zaznaczona jest opcja comiesięcznej płatności, której nie idzie odptaszkowac.

Czyli na mój rozum jak karta jest zarejestrowana dla konta tego Boksa to, co ich zatrzyma, żeby co miesiąc ściągnąć płatność za miesiąc następny?

Pisze ze w każdej chwili można wymówić, ale jak? To było to drugie moje pytanie.

Dodatkowe stwierdzenie ze w gruncie nie robie żadnego zakupu a chce aktywować voucher, który jest darmowy.

Raczej po przynajmniej moim koncie nie widać ze to konto obywatela Polski a tylko ze aktywacja zrobiona jest z Polskiego IP.

Opublikowano

Rejestracja musi być na kartę w banku polskim co automatycznie łączy  z danymi przypisanymi do konta.

Mam karty VISA z kilku krajów i żadnej nie przyjmuje bo nie jest z banku polskiego wydana. 

Z karty ściąga 1 zł który wraca na konto. 

Nie masz żadnego pakietu w subskrypcjach dopuki go nie kupisz i nie skończą się darmowe .

Opublikowano (edytowane)

To znaczy ze karty zagranicznej VISA nie przyjmie, ale Voucher da się pomimo tego aktywować czy też nie bo brak karty polskiej?

Jak ci żadnej karty zagranicznej nie przyjmuje to jak aktywujesz Voucher?

Chyba że masz kartę z polskiego banku?

W takim razie, dlaczego daje się za Canal+ płacić zagraniczna karta w Blue Media?

Edytowane przez gizmo1954
Opublikowano (edytowane)

Bo BM weryfikuje kartę i dodaje do bazy użytkowników z kartami które mają potwierdzone dane. Jak widać taka karta jest już potem zweryfikowana na terenie Polski i posiada dane użytkownika. 

Zauważ że C+ wymaga zgodności danych karty i użytkownika na koncie serwisu i ma prawo odrzucić płatność jeśli masz inne dane na koncie i karcie. Tak w każdym bądź razie było dawniej, teraz nie mam konta w Polsce to mam  konto c+ i opłaty z karty na matkę. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Dopiero pisałeś ze nie działa jak karta nie jest z polskiego Banku, teraz piszesz ze

4 minuty temu, Ktosiu napisał:

Bo BM weryfikuje kartę i dodaje do bazy użytkowników z kartami które mają potwierdzone dane. Jak widać taka karta jest już potem zweryfikowana na terenie Polski i posiada dane użytkownika. 

To w końcu daje się użyć zagranicznej czy nie

29 minut temu, Ktosiu napisał:

Mam karty VISA z kilku krajów i żadnej nie przyjmuje bo nie jest z banku polskiego wydana. 

Może karty, które masz nie są z UE i dlatego nie przyjmuje? Ale to już gdybanie z mojej strony.

Trochę dopytuje, bo nie chce zapodawać danych karty jak i tak miałaby być lipa.

Opublikowano

Nie można żadnych zagranicznych, można tylko wtedy  jak płatności załatwia się przez BM bo to jest bramka pośrednicząca obsługująca zweryfikowane karty kredytowe

Konto należy w Blue Media posiadać i zweryfikować tam swoją kartę na koncie osobno.

Jak by nie było będziesz i tak musiał podać dane karty. Te dane co ma Blue Media i tak wylądują w bazie danych  Canal+. 

Opublikowano

Czyli w sumie sam nie wiesz dokładnie jak to działa z tymi kartami

Wybrałem kartę płatności Visa, na co dostałem informacje ze w następnym kroku przekierują do Blue Media w celu rejestracji czy weryfikacji karty.

W sumie jeśli się zdecyduje, to nie ma sprawy, ale pytałem też jak to zakończyć czy wymówić, na to nie dałeś odpowiedzi?.

Opublikowano (edytowane)

Podałem wyraźnie przecież

4 godziny temu, Ktosiu napisał:

Jak nie chcesz abonamentu a bierzesz płatny miesięcznie to po prostu nie płacisz i wznawiasz kiedy chcesz. 

Do wyboru podstawowa i do niej dokupić można co się chce z oferty dodatkowej. 

Jak nie chcesz w ogóle likwidujesz konto ( to jest konieczne jak sprzedajesz boxa by nie był przypisany do Ciebie ) , jak chcesz ale kiedyś tam używać czasami  to zostawiasz i kupujesz kiedy chcesz jak wyżej napisałem.    

Za każdym razem korzystasz z BM a C+ samo nie ma możliwości pobrać opłat bo zna tytlko dane użytkownika nie znając danych karty. 

To że płatność zagraniczną kartą przejdzie za pierwszym razem nie znaczy że nie może zostać cofnięta jeśli nie przejdzie karta weryfikacji .  Jak zaliczy weryfikację zostaną dodana do bazy danych i bez problemu można kupować na nią w Polsce tam gdzie jest system Blue Media. 

Moje karty nie przechodziły weryfikacji i nie zamierzałem je weryfikować dodatkowo w Polsce. Większość zakupów zagranicznych  robię raczej przez konto bankowe albo karty virtualne.  

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Witam Panowie i Panie bym na szowinistę nie wyszedł ok do meritum wracam mam opłacony abonament sat i dostęp online canal+ trochę rozbieżności w sieci jest na ten temat i zadaję to pytanie tu czy da się na box-ie odpalić moje aktywne konto na nim (jakieś konkretne procedury mile widziane) czy tylko nowe konto i opłaty , drugie apki amazon prime ,player hbo go - działaja bez zgrzytu i nie ma problemów z ich zainstalowaniem (tu jak wyżej łopatologiczny opis jak zainstalować oczywiście jak są jakieś schody)

pytanie następne bo chciałem ożywić tv u dzieciaków w pokoju który box wybrać ten co w temacie czy xiaomi mi box s czy też nokie streming 8000 

Dziękuję za konstruktywną informację zwrotną pozdrawiam

Opublikowano
W dniu 8.12.2021 o 09:18, przemo512 napisał:

Witam Panowie i Panie bym na szowinistę nie wyszedł ok do meritum wracam mam opłacony abonament sat i dostęp online canal+ trochę rozbieżności w sieci jest na ten temat i zadaję to pytanie tu czy da się na box-ie odpalić moje aktywne konto na nim (jakieś konkretne procedury mile widziane) czy tylko nowe konto i opłaty , drugie apki amazon prime ,player hbo go - działaja bez zgrzytu i nie ma problemów z ich zainstalowaniem (tu jak wyżej łopatologiczny opis jak zainstalować oczywiście jak są jakieś schody)

pytanie następne bo chciałem ożywić tv u dzieciaków w pokoju który box wybrać ten co w temacie czy xiaomi mi box s czy też nokie streming 8000 

Dziękuję za konstruktywną informację zwrotną pozdrawiam

kolego @Ktosiu czyli wchodzę TU loguje się danymi do konta i wpisuje kod z tv i będzie wszystko wtedy OK czy pominąłem cosik - dzięki za info zwrotne

• 2 tygodnie później...