Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 263
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Polsat Go potrzebuje założenia nowego konta ,  danymi z IPLI możesz sie zalogowac do Polsat Box Go , a to jest oddzielny serwis.  Jedno i drugie dziala na Canal + Box

Opublikowano (edytowane)

Takie pytanie do tych co mają boxa po promocjach. Jak się wam skończą bezpłatne i nie posiadacie abonamentów czy innych promocji jest nadal dostęp do filmów i programów?  Nie chodź mi o płatny VOD. 

Mam 3 miesięczny box i co miesiąc robię tylko wylogowanie z konta i ciągle dodaje mi pakiet jak na nowym boxie na statusie konta zawsze jest aktywne, po prosto odliczanie okresu promocyjnego startuje od zera. 

Edytowane przez Ktosiu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Ależ odpali. Stabilność i działanie w tle to już inna sprawa . 

image.png.c1f2a0334eb195515725a2775a05b4f0.png

W coreelec też powinien działać w sumie oscam w Kodi. 

Ma ktoś jakiś alternatywny soft do boxa ? 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano (edytowane)

Nie ma żadnych alternatywnych oprogramowań. Bootloader jest zablokowany to raz, a dwa alternatywne oprogramowanie = lecą DRM'y.

Jak ci launcher C+ nie odpowiada to możesz go wyłączyć i zainstalować ATV/Piracki wolf i to wszystko.

Edytowane przez DSZUKYKL
Opublikowano

Mylisz pojęcia systemu i programu, bootloader też nic tu nie ma do uruchomienia alternatywnych systemów bo działają z kart sd czy pena.

Bez problemu można odpalić Coreelrc czy libreelec ale problem z uruchomieniem sieci 

Opublikowano
W dniu 6.09.2021 o 14:33, Ktosiu napisał:

Takie pytanie do tych co mają boxa po promocjach. Jak się wam skończą bezpłatne i nie posiadacie abonamentów czy innych promocji jest nadal dostęp do filmów i programów?  Nie chodź mi o płatny VOD. 

Mam 3 miesięczny box i co miesiąc robię tylko wylogowanie z konta i ciągle dodaje mi pakiet jak na nowym boxie na statusie konta zawsze jest aktywne, po prosto odliczanie okresu promocyjnego startuje od zera. 

U mnie się skończył pakiet darmowy i usługa nieaktywna - po resecie boxa pojawia się opcja rejestracji ale nie działa na dotychczasowym koncie ani na nowo utworzonym :)

Opublikowano (edytowane)

W końcu udało się w sumie uruchomić Coreelec z pena, niestety brak pełnej obsługi pilota, nie działa przycisk OK.  Bez problemu działa za to myszka i klawiatura na USB. ? 

By zainstalować można próbować na penie, wiadomo nie można nic zrobić bo nie podepnie żadnych urządzeń pod usb. 

Zastosowałem Hub USB z czytnikiem kart SD i zainstalowanym Coreelec za pomocą Rufusa. 

Jakieś problemy mam z hubem bo kompletnie nie chce startować z pena, z SD ruszyło bez problemu. 

Jak kogoś interesuje opis instalacji

Instalka   CoreELEC-Amlogic-ng.arm-19.2-Matrix_rc3-Generic.img.gz 

Plik dtb.img  robimy  z pliku  g12a_s905x2_2g  i kopiujemy do katalogu głównego. 

W katalogu głównym tworzymy pusty plik update.zip. 

Podłączamy Hub z kartą czy penem  pod tuner. 

Czasami startuje sam, jak nie działa to pod uruchomionym Androidem przechodzimy - / Więcej / Ustawienia dekodera / Ustawienia urządzenia / Informacje / Aktualizacja z pliku   powinien być widoczny podłączony napęd. Klikami ui czekamy na start. 

Najlepiej podpiąć klawiaturę i myszkę na USB, zwykle używam Logitecha bo jeden odbiornik do wszystkiego. 

Po uruchomieniu powinno działa WiFi

W Bluetooth parujemy pilota ( naciskając strzałkę i szachownicę aż zacznie migać diodka ) , jak nie załapie próbujemy ponownie. 

W załączniku pliki do skopiowania na pen. Jak sie da poprawię może z czasem brak OK na pilocie. 

IMG_20211001_193032.jpg

IMG_20211001_193046.jpg

IMG_20211001_193155.jpg

IMG_20211001_193427.jpg

pliki.zip

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Nie za bardzo mi się chce bawić, piloty USB działają dobrze i do nich mam konfiguracje już porobione.

Przycisk OK wstępnie przypisałem do przycisku  Netflixa.  ENTER coś nie wchodził pod inne klawisze.  ?  

To problem z tym że nie ma żadnych oryginalnych plików z tunera które były by właściwe do obsługi pilota,  u mnie działa na obsłudze pilota z boxa X96 Max, akurat nie mogę znaleźć pilota w domu. 

Pilot w sumie jest na BT ale standardowa kontrola mapowania klawiszy  w pliku xml ,  do konfiguracji i kodów klawiszy  przydaje się Keymap Edytor . 

Jak by ktoś potrzebował konfiguracja jest w /Userdata/keymaps/gen.xml .

Na razie działa i w miarę dobrze współpracuje z Kodi 19.2, działa streaming z tunerów, youtube, netflix. Jeszcze tylko Tvheadend i zadziała tuner. 

Świetna alternatywa jak ktoś nie chce po promocjach korzystać z boxa jako tuner pod abonament Canal+. 

Opublikowano

Jeszcze działa, nawet w TV mam cały czas aktywne konto jak ponowie w tunerze aktywacje.    Filmy z oferty nadal mogę oglądać. 

Na koncie świeci się ostatni dzień cyklu... zobaczymy co będzie jutro. 

W tunerze muszę tylko czasami wejść i kliknąć aktywacje. Nadal czekam aż mnie wyloguje całkiem by użyć kodu.  ? 

Opublikowano

@Ktosiu, czyli  na penie mają być te trzy pliki i powinien po rebot uruchomić się z pena, nie ingerując w pamięć wewnętrzną, tak?

obraz_2021-10-06_085950.png