Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Google TV Chromecast

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
22 godziny temu, Ktosiu napisał(a):

Działa Dolby Vision bez problemu.

NETFLIX - Dolby Vision i Atmos

Amozon Prime  - Dolby Vision i Atmos

Jak ustalisz domyślnie DV i preferuj to zawsze je masz nawet na GUI .  

Wejdź w ustawienia WYŚWIETLACZ I DZWIĘK 

Ustaw : FORMAT... / PREFEROWANY na co tam chcesz, ja mam Dolby Vision  i najważniejsze DOPASUJ do...  nie ZAWSZE Dolby Vision tylko ma być DOPASUJ TREŚCI 

W jakim celu chcesz podpinać nośniki ?  Wystarczy zwykłe udostępnianie na dowolnym urządzeniu, ja mam z tunera vu+ , share ze Shield albo z routera. 

Ale zaraz  ja się  pytam  o tego chromcasta   . Gdzie tam jest podane że jest  obsługa  Dolby Vision?  Bo  to że ma dolby Atmost to ja wiem

Druga sprawa  czy to się da podłączyć  do Amplitunera?  W gownomi ja mam wejście HDMI out czyli że kabelek hdmi do ampli i działa. A tu?

• Odpowiedzi 72
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Przecież podłączasz czy masz podłączony już  TV do wzmacniacza to po co bez sensu podpinać każde następne urządzenie pod wzmacniacz ?? 

Gdziesik tam pewnie jest podane, mi zawsze pokazuje TV jak się przełącza na Dolby Vision, HDR10+ itp. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Ja mam wszystko pod wzmacniacz podłączone . Nie tylko gownomi który ma wejście in . Czyli że  w tym wypadku  zostaje mi jakiś  przedłużacz HDMI  bo ten w zestawie jest za krótki  a co do Dolby Vision będzie cza poczytać.           Jest do przemyślenia czy warto pchać się w Homatics box 4k za prawie 700zł   czy chromesat + usb hub.

a jeśli chodzi o HUB USB  no  mam nagrania w 4k  i chce je obejrzec.  Gownomi ma usb  i czytnik  mam czytnik SD i działa.   

Opublikowano

Ale  to  nie  mój  twór    ogólnie się  mówi  Xiaomi  Gownomi    od  dawna  bo   się  wiesza   wyłącza  od  tak  i  ogólna sraczka

Weź  mi  powiedz  jak  podłączyć  tego  huba  do  tego  Chroma  jak  coś   bo tam  mam czytnik kart  SD nawet  jednak ja  chętnie sobie  podłącze zew HDD z dodatkowym zasilaniem

Coś  się  mówiło  o chromecascie  5  nawet.

Swoją  drogą  to  wszystko  jest ciekaw  słabsze  parametry od  Homematic   a jest  Dolby  Vision  o  czym  się  mało  mówi .   Prawie 2  razy  tańszy od  Hometics   pomijam  Nvivie  .

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Chromecast 4K zawital rowniez u mnie, nie jest zly, ale brak "kopa", co mi sie podoba, moge wszystkie apki wywalic co preferuja i mam czysty sprzet.

Polecialem z Kodi, Dezor i Tivimate, wszystko dziala, ale zaczyna go "meczyc".

Mamy andka 12, ale wypuscili go chyba dla testow, glosy donosza ze w tym roku maja wypuscic na rynek aktualny model.

Narazie Adas

Info.jpg

Opublikowano

@adas13aktualizacje Chromecast 4K TV będą do oporu tak jak to ma miejsce z Google Pixel phone, a co do HW to rzeczywiście kopać bitcoin się nie da, ale AV1 da radę, więc jeszcze dużo przed nami. Prędzej przez następne 5-7 lat zmienisz żonę, kochankę, partnera, a Chromecast 4K TV będzie z Tobą 🙂

Opublikowano

Pixel działa na rynku europejskim, ale nie we wschodniej europie jaką jest Polska. Wpisz: google.de/pixel albo google.co.uk/pixel i zobaczysz. Odnośnie porównania Pixela do Chromecasta chodziło mi o aktualizację androida, nawet stare Pixele nadal mają update i tak samo pewnie będzie z Chromecast przez najbliższe lata.

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 2.04.2023 o 12:29, Coco Jambo napisał(a):

Pixel działa na rynku europejskim, ale nie we wschodniej europie jaką jest Polska. Wpisz: google.de/pixel albo google.co.uk/pixel i zobaczysz. Odnośnie porównania Pixela do Chromecasta chodziło mi o aktualizację androida, nawet stare Pixele nadal mają update i tak samo pewnie będzie z Chromecast przez najbliższe lata.

Swoją  drogą  w tym wypadku też  trzeba wymieniać telefonu na pixel 5  6  itd?  Czy tu mamy pewność że będzie andek 13  14  itd?

Opublikowano

Pliki instalacyjne i nie tylko np z telefonu na Chromcast-a można przenieść aplikacją "tv file transfer" . Musi być zainstalowana na obu urządzeniach połączonych do tej samej sieci wifi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nic nie sugeruję, ani nie mam z tego żadnej korzyści finansowej, ale na ibood.com do jutra jest Chromecast Google TV 4K za 235 zł z darmową przesyłką.Wysyłka 16.05. To chyba najniższa cena w historii jaką znam, bo sam kupiłem dawno temu za 299 zł.

Opublikowano

POzwolę sobie podłączyć pod ten temat. Mam chromecasta 4 za żadne skarby nie mogę pod niego podpiąć zewnętrznej pamięci. Próbowałem już na 3 hubach: SIGN(SN-0004), Noname 8w1 a teraz dokupiłem AUKEY Link PD Pro, któru to ponoć współpracuje z chromecastem. Za każdym razem, kiedy podłączam pamięć zewnętrzną USB (pendrive, SSD czy zwykły SATA) otrzymuję wiadomość: "Wystąpił problem z: Dysk USB (ASMT) Nośnik Dysk USB (ASMT) jest uszkodzony.

Wersja Androida 12. Czy coś trzeba doinstalować ??? 

Opublikowano

Am podobnie jak podpinam moje huby z SSD, nie czyta dysków i komunikaty identyczne. Winny jest głównie kontroler dysku. 

Jednak pamięci wpinane do tych hubów USB czyta prawidłowo. Zwykle pierwsza wpina a jest odczytywana ale często nestepne już nie. 

Opublikowano

Metoda metodą nawet działa bez problemu dla penów ale jest często problem z odczytem chipsetów kontrolerów dysków i tego niestety nie da się obejść w hubach czy podpinanych kontrolerach.   

Mi na Chomecast nie działa hub z dyskiem  SSD M.2,  podobnie na  Canal+ Box i Nokii 8000. Działa za to na Nvidia Shield z której po prostu udostępniam tylko dysk i już widoczny jest  dla innych boxów w sieci.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ostatnio czytałem, że Google porzucił Android TV 13 na rzecz 14, jest już Android TV 14 beta 3 do "odpalenia" na emulatorze. Pojawiły się połączenia głosowe i wideo dla aplikacji, wymuszony w systemie tryb wyświetlania HDR10, HDR10+, HLG, Dolby Vision i SDR z TV, szybkie podłączanie/przełączanie słuchawek bezprzewodowych, tworzenie własnych skrótów do ulubionej aplikacji na pilocie przeciskiem "*" którego jeszcze nie ma żaden pilot. 🙂

Shortcut-app.png.c6e5b6afd4828f533a5d230783cc447f.png