Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam tv sony i chciałbym pod niego podpiąć jakąś przystawkę-box z większą ilością aplikacji typu: HBO, Horizon, Player, Ipla, Google sklep, jakieś przeglądarki... Nie wiem na czym się skupić. Chodzi mi o coś sprawnie działającego i niedrogiego. Co polecacie?

Opublikowano (edytowane)

Xaiomi Mi Box lub Nvidia Shield Pierwszy tańszy (i ciągle coś aktualizują tym samym naprawiając jedną rzecz, a psując inną), drugi droższy (i mniej z nim problemów).

Edytowane przez focus
Opublikowano

Nie ma znaczenia czy stick czy box, tu się liczy tylko pamięć i chipset a na koniec cena. 

Tanie będą miały do 1-2 Gb w całej rozpiętości od zwykłych i lepszych chipsetów a  te droższe zwykle 4 Gb RAM no i na pewno lepsze chipsety. 

Za jakość się płaci a czytając tylko recenzje czy patrząc na reklamy można sie zawieść przy używaniu na co dzień, zwłaszcza po dłuższym czasie trzeba te tańsze wymienić bo są po prostu za słabe albo nie spełniają wymagań. 

Patrząc teraz na bardzo dobre produkty z przed 3-4 lat łatwo stwierdzić że już mają problemy z nowszymi technologiami przy niektórych usługach, czasami z brakiem wsparcia a tego typu sprzętów nie brak aktualnie w sprzedaży bo stanowią więcej niż 50% oferowanych urządzeń . 

Czasami chyba najlepszym rozwiązaniem jest zaadoptować starszy laptop czy tablet albo  kupić terminal 

Opublikowano
Opublikowano

Jakie pieniądze taka przystawka. Posiadam MI Box 4K (poprzednia generacja), nie narzekam. Po wielu aktualizacjach bywało różnie, kiedy wydawało się, że został usunięty jeden problem, pojawiał się kolejny. Jak naprawili problem z WiFi, to box miał problem z wybudzaniem się ze stanu standby. Podobnie jest w przypadku tego nowego MiBox'a.

Rzesze fanów chwalą i tyle samo narzeka. Niewątpliwie jest to dobre rozwiązanie za te pieniądze, jednak gdybyś dostał w promocji Nvidia Shield, brałbym z biegu.

Zaoszczędzisz nerwów. Jeżeli chcesz kupić po taniości, polecam MiBox. Za te pieniądze można problemy MiBox'a przeżyć.

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Na Alle-cośtam poszukaj "Play Now TV Box 2" z naciskiem na 2 i masz wszystko co potrzebujesz. a do tego z certyfikacją na Netflix, czy Prime Video w 4K.

Opublikowano
2 godziny temu, jkow napisał:

Na Alle-cośtam poszukaj "Play Now TV Box 2" z naciskiem na 2 i masz wszystko co potrzebujesz. a do tego z certyfikacją na Netflix, czy Prime Video w 4K.

Na allecośtam się nie szuka tych boxów tylko tutaj: https://www.loombard.pl/search?q=play+now&sort=-created_at

Ale już się zorientowali przy wycenach, że są dwie wersje i ciężko trafić w dobrej cenie.

Jak się już uda to za 100-120zł box do wszystkiego i nie trzeba nic więcej. Potwierdzam.

Opublikowano

czas na edycje się skończył.

Alternatywa do Mi Boxa i Play Boxa to jeszcze to:

https://www.mediaexpert.pl/telewizory-i-rtv/telewizja-dvb-t-i-satelitarna/tunery-dvb-t/usluga-z-canal-box

Dorzucasz coś aby przekroczyć 300zł https://www.mediaexpert.pl/smartfony-i-zegarki/akcesoria-do-telefonow/kable-i-przewody/kabel-usb-mini-usb-savio-0-2-m-2

I rabatujesz tym: https://allegrolokalnie.pl/oferta/voucher-kod-kupon-media-expert-rabat-upust-25-zl-ctp

I tym https://goodie.pl/lp/prezent_15zl

Wyjdzie jakieś 260zł. Zyskujesz względem miboxa rj45, usb, tuner dvb-t i dają 3 miesiące subskrypcji pełnego pakietu C+ przez internet.

Opublikowano

Chodzi mi tylko o sprawne, zwłaszcza polskie aplikacje. Chyba jednak zdecyduję się na xiaomi..... chyba że jeszcze coś znajdę czy też ktoś mi doradzi innego.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam. Posiadam Nvidia Shield 2017. Moj syn posiada nowszego 2020.  Zero lagów, opóźnień. Mam go od dwóch lat. Zero problemów. Co ma działać w 4K to działa. Mam netflix, player, hbo go, canal+, prime video, tvp vod, ipla. Dla zabawy również kodi. Zero zwiech. Ostatnią aktualizację miałem jakieś 2 tygodnie temu. Do tego pad i w 4K można pograć.

POLECAM