Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich, trochę się zrobiłem leniwy wiec zakładam temat. Z mojej i tylko wyłącznie winy posypał a właściwie rozsypał mi się pilot.Notabene bardzo słabo wykonany. Używa ktoś może zastępczego?  Jest tego na ali od groma nawet dwustronny z klawiatura, cena w miarę ale z opisu nic nie wynika albo ja nie umiem czytać ? 

Opublikowano (edytowane)

W sumie wiedząc jak można użyć dowolnego pilota od sprzętu , wystarczy poszukać po forach jak to zrobić. Root raczej konieczny.

Piloty zamienniki to głównie z odbiornikiem i każdy pasuje, zresztą wystarczy podłączyć klawiaturkę i myszkę , u mnie działa z 2 myszkami i 2 klawiaturami ( jeden zestaw przy TV , drugi mobilny by nie łazić specjalnie pod TV ) , odbiornik dla wszystkich jest  wpięty do tunera . W sumie pod BT też można się podłączyć. 

Do boxów zwykle kupuję 2.4G Voice Remote Control albo piloty z klawiaturką.

s-l1600 (1).jpg

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Piloty są różne, poszukaj po prostu takiego z tymi przyciskami , zwykle sa z klawiaturą po drugiej stronie.

Dobrą alternatywą jest kupić uniwersalny np One For All Smart Control 5  , model URC7955 albo jakieś zamienniki Mecool K III Pro najtańsze chyba kosztują ok 2 dolarów. 

Opublikowano
W dniu 3.09.2020 o 13:35, Ktosiu napisał:

Piloty są różne, poszukaj po prostu takiego z tymi przyciskami , zwykle sa z klawiaturą po drugiej stronie.

Dobrą alternatywą jest kupić uniwersalny np One For All Smart Control 5  , model URC7955 albo jakieś zamienniki Mecool K III Pro najtańsze chyba kosztują ok 2 dolarów. 

Niestety na stronie pilota (producenta) sprawdziłem i nie ma zgodności z Mecool KIII pro ?  Jakieś inne pomysły?

Opublikowano (edytowane)

Mając oryginalny zawsze możesz pobawić się w programowanie przycisków. ?  

Jak działa płytka pilota z podpiętym zasilaniem tylko opcja ręcznego programowania pozostaje, przynajmniej masz oryginał do ustawiania . 

Problem też w tym że nawet zamienniki nie są w pełni kompatybilne z oryginałem i trzeba by sprawdzać po kolei producentów. ? 

Przy alternatywnych systemach np Coreelec , Libreelec problemu by nie było bo praktycznie można zaadoptować sobie każdego pilota.

W domu się nie zastanawiam raczej nad brakiem kolorowych funkcyjnych mam w uniwersalnym Logitecha . W boxach czy na tunerach działa mi też taki badziew z Ali ale często jest problem akurat z kolorowymi przyciskami. 

CE513-ALL-1-26.png

Ewentualnie kup zwykły bez sterowania głosowego albo

taki  https://www.aliexpress.com/i/32958840995.html 

lub https://www.amazon.co.uk/ACEMAX-Remote-Control-Replacement-Plus/dp/B07HD49YT8/ref=asc_df_B07HD49YT8/?tag=googshopuk-21&linkCode=df0&hvadid=394356235128&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3137550224526877051&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007208&hvtargid=pla-655463660066&psc=1&tag=&ref=&adgrpid=80811964246&hvpone=&hvptwo=&hvadid=394356235128&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=3137550224526877051&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1007208&hvtargid=pla-655463660066

Bez tytułu.png

Jak byś potrzebował to masz tu też kody klawiszy zamienników 

Zamiennik-pilota-zdalnego-sterowania-do-pilota-MECOOL-KIII-PRO-DVB-bez-funkcji-g-osowej-nie-uniwersalny.jpg_q50.jpg

Edytowane przez Ktosiu
  • 3 tygodnie później...
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

A co masz we flashu? Czyżby VITMod? Używam od lat ale niestety jest to juz zamknięty rozdział. Ekipa z Ayuda zrobiła o wiele lepsza robotę. Udało mi się to przystosować do polskich warunków (mogę udostępnić). Niestety 2 problemy z którymi borykam się od jakiegoś czasu to DTV (a właściwie mod VTV, który nie obsługuje ścieżki dźwiękowe AC3), i komunikacja FTP/SFTP. Ani na KODI ani na Andku nie mogę się połączyć. Może ty masz jakieś rozwiązania ? 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)
W dniu 4.02.2021 o 20:09, jano58 napisał:

We flashu jest android, E2 jest na SD

Kolego to to ja wiem, ale możesz być bardziej precyzyjny?  ATV od VITMOda w wersji 7.1.2 czy cos innego. I w gwoli wyjaśnienie na karcie jest nie tylko E2 (openPli) ale również Neutrino, które mowiac szczerze wymiata. Skoda tylko ze jest tam jeden Softcam (Wicard). Właśnie pracuje nad tym by I E2 jak i Neutrino było bardziej przyjazne dla polskiego odbiorcy

Ps.

I żeby być bardziej precyzyjnym to E2 i Neutrino jest na SDHC bo kartę SD ciężko by tam było wbić

Edytowane przez fullkiller™