Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

H96 Max X3

5213933144a4a1923bbb541e508f

Wyposażony w system Android 9.0, który jest bardziej stabilny. Dzięki temu urządzeniu możesz uzyskać dostęp do wielu treści i rozrywki.

Dzięki wbudowanemu dwuzakresowemu WiFi 2,4G / 5G zapewniają niezawodny dostęp do sieci z dużymi prędkościami transmisji danych, ułatwiając rozrywkę w domu.

4 GB pamięci RAM i 128 GB pamięci ROM, możesz również dodać dodatkową kartę TF (brak w zestawie) w celu rozszerzenia pamięci, zapewniając mnóstwo miejsca na płynne przetwarzanie i przechowywanie danych.

Wyposażony w czterordzeniowy, 64-bitowy procesor Cortex-A55 z czterordzeniowym procesorem S905X3, który ma większą moc i wyraźniejszą jakość obrazu, co zapewnia bogatsze wrażenia dla użytkownika końcowego.

Dekodowanie H.265 zajmuje mniejszą przepustowość, H.265 i VP9, potężne funkcje dekodowania, mogą dekodować większość obecnie formatów plików.

Technologia BT 4.0, łatwa i szybka do sparowania z klawiaturą i myszą obsługującą technologię BT, oferuje wysoką prędkość przesyłania danych, stabilne połączenie.

Cyfrowy wyświetlacz pozwala wyraźnie zobaczyć czas i status różnych funkcji.

Specyfikacja:

Numer modelu: H96 Max X3

System operacyjny: Android 9.0

CPU: czterordzeniowy ARM Cortex-A55 Amlogic S905X3

GPU: Mali-G31 MP2

RAM: LPDDR3 4 GB

FLASH: 32 GB / 64 GB / 128 GB pamięci EMMC Flash

BT: 4.0

WiFi: Wbudowane WiFi 2,4G / 5G, obsługa IEEE 802.11a / b / g / n

Ethernet: 1000 M/ bit

Port USB: 1 * USB 3.0+ 1 * USB 2.0

Opublikowano

@adas13

Ciebie nie będę do niczego "przekonywał" ? . Na Aledrogo jest  mnóstwo "wynalasków" z Chin . To są tanie box-y z dolnej półki ,a co kto kupi ,to już jego wybór . Sprzęt do wszystkiegi i do niczego z zwykłym Androidem . Jednym odpowiadają takie box-y inni wybierają takie od VIARK / QVIART  ? ,które też mają swoje plusiki (+++++) .

• Lubię (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Na Xiaomi nie pograsz w niektóre gry jak komuś tylko na tym zależy i należy o tym pamiętać kupując boxa. 

Na bardzo wielki plus Xiaomi można zliczyć naprawdę świetny interfejs boxa . 

H96 Max X3 ustawiałem i konfigurowałem znajomym którzy chwalą sobie po kilku miesiącach używania.

Akurat takie podobne kupowałem na ebay poniżej 200 zł ( ok 30-35 funtów ) .

Mam X96 Air 8K 4+32GB , niestety to 8K to mała przesada nawet na S905X3  bo w sumie 4K to max co można normalnie wyciągnąć z tego boxa. 

Z Androida zrezygnowałem po pierwszym dniu używania, z czasem muli jak cholera nawet przy tych 4 Gb RAM , na softach alternatywnych z Kodi działa płynnie i przynajmniej pozwala na ominięcie zabezpieczeń DMR.

Box służy głownie jako klient Enigma2, serwer multimediów i do oglądania Netflixa i Amazona z wykorzystaniem Ambilight. 

Duży plus układ i boxów na nim opartych mało się grzeje ok 60 stopni przy oglądaniu 4K , po tuningu radiatorem ok 40, przy użyciu wentylatora można nawet utrzymać stałą w okolicach 30 stopni. 

Minusem dla mnie jest tylko ten okrągły kształt i tylko dlatego kupiłem podobny w obudowie klasycznej ? 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

Rozumie cie, ale dlaczego walkowac smieci, wrzuc wypas towar jak nvidia shield tv pro jak i wersje nvidia shield tv.

Moze kiedys sie tez skusze na taki sprzet, ciekawe jakie sa plusy i minusy, ale czy Nvidia dopuscila by sie wydania "bubla", wszystcy chwala sobie.

Narazie Adas

Opublikowano

Wszystkie box-y z Androidem ,mają jedną wspólną wadę ,dość szybko się starzeją ? .Co kilka miesięcy pojawia się nowsza wersja Androida ,KODI itp. itd. Box-y mają mocniejsze procesory ,więcej pamięci flash /RAM .Jedni kupują nowy tani box co kilka miesięcy inni kupują nvidia shield na więcej miesięcy ,żaden z tych zakupów nie jest idealnym rozwiązaniem ? .

Czytałem gdzieś ,że Google już nie długo wypuści jakieś własne dongle z Androidem 11 i to już będzie full,wypas sprzęt ,co nawet krawaty wiąże i usuwa ciąże ? .

Opublikowano

@tomek6680  Adas ma racje, ze nie ma co walkowac smieci i chcialby cos o Nvidiach, ale przeciez o nich jest wszedzie pelno informacji i wiadomo co chodzi i jak. Mnie intersuje ostatnio SkyStream PRO 8K. W zadnym wypadku dla 8K, ale podobne ma certyfikaty na 4K w Netflixie itp. Tylko informacji (z wykluczeniem reklamy na stronie producenta) o tym Boxie jest bardzo malo. Tyle co czytam z ogolnych „tani i lepszy niz Nvidia”. Cos wiesz wiecej?

Opublikowano

Akurat trafiłeś w temat , SkyStream PRO 8K to praktycznie to samo co H96 Max X3. 

Aktualnie różnice pomiędzy boxami na tym samym chipsecie  to tylko soft, interfejs + dodatkowe funkcje rozszerzone dla boxa za które praktycznie płaci się 3-4x więcej niż za tani odpowiednik bez wodotrysków. 

Opublikowano

@jkow

Gdyby ten box ( SkyStream PRO 8K) miał procesor Amlog 922 ,to by można go było porównywać z nvidia shield tv pro. To 8k ,to taki bajer który potrafi skalować treści 8k do 4k ,a w sumie to do FHD 30 klatek . Do Netflix 4k ,potrzebny jest odpowiedni Level DRM a te są wydawane na sztuki ,w sumie na serie ,ale nie można tych certyfikatów rozmnażać bez końca ,bo się skończy 4k z DRM.

• Dziękuję (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Zgodzę się, że to jednak mało warte pudełeczko gdyż posiadałem Alfawise H96 Pro+ 4/64 za bagatele około 400 zł ale wsparcie żadne, softy oficjalne to może ze 3 wyszły alternatywne kolejne 3 w tym jeden z najlepszych wciąż uaktualniany to niestety dla rosjan. DRM psuje te pudełka ale takie jest stanowisko lobby amerykańskiego. Sprzedałem i mam spokój. Niby jak pogrzebało się w pudełku to było ok ale zawsze jakiś niedosyt był. Posiadałem pudełko na procku S912 słabo sobie radził z grami 3D typu GTA III, które zasuwało na Samsungu Galaxy S III. Tutaj niestety bardzo słabo obraz wręcz klatkował. Dla mnie jako kombajny do wszystkiego to raczej się nie nadawało.

P.S. Do tego wifi strasznie słabe sterowniki na niektórych softach na sieci 5G miałem transfer rzędu 5-7 Mbit/s co przy łączu 500 Mbit/s wypadało niedostatecznie

Edytowane przez Patryk22
Opublikowano

Przecież masz wybór i wcale nie musisz używać softu ( Androida ) producenta zwłaszcza jeśli nie grasz , zresztą tanie boxy raczej nie są reklamowane jako konsole do gier a te popularne jako konsole mają praktycznie zawsze dedykowane chipsety graficzne z rozbudowaną obsługą 3D a nie 2G jak zwykłe boxy. . 

Opublikowano

Ktosiu box który kupiłem był reklamowany jako jeden z najwydajniejszych w tym segmencie. Wiele testów youtuberów. Nie porównuj shielda. Miały chodzić bez problemu wszystkie gry ze sklepu Googla w tym GTA III w wersji na androida. Ale niestety po jakimś czasie wyszło, że był przereklamowany.

Opublikowano

Na dzień dzisiejszy wstrzymałbym się z zakupem Android TV boxa i poczekałbym na nowego Chromecast (codename) Sabrina. Szykuje się zmiana Android TV na Google TV z androidem 10 i beta 11 na nowym Chromecast; aplikacje z Play na Chromecast, pilot z Asystentem Google, 4K, HDR, Dolby Vision, Home Smart. Cena ok. $80, premiera po wakacjach.
Na wschód od Odry cena może być zaporowa, ale na zachodzie może być niezła konkurencja dla Amazon Fire, Roku, Shield, a nawet AppleTV [emoji3]

Opublikowano

Na każdym shit boxie uruchomisz Netflixa bez problemu byle miał przynajmniej te 2 Gb RAM, w dodatku masz odblokowane DMR i możesz zapisywać bez problemu czy wykorzystać w dowolny inny sposób ( Ambilight )  .  Jedynym warunkiem jest użycie alternatywnego oprogramowania  z KODI co spełnia kilka systemów wspierający boxy Amlogic czy Rockchip - Libreelec, CoreElec, AlexElec itp 

Chromecast nie jest konkurencją ze swoimi rozwiązaniami w porównaniu do cen tanich boxów które niejednokrotnie przewyższają rozwiązania Chromecast. 

Dla ścisłości Chromecast ma być oparte na Amlogic, przypuszczam że będzie to chipset S905x2  ewentualnie S902x3 no chyba że zdecydują się na S922  , chipsety w wersjach mobilnych z zaawansowanymi opcjami zarządzania energią, wiadomo po to tylko by się nie grzały w małym opakowaniu bez aktywnego chłodzenia. 

Opublikowano

Chromecast nigdy nie był konkurencją dla Android box z lewymi certyfikatami na Kodi i nakładkami na Android 6, 7, czy 8 . Ale nowy Chromecast to już coś innego; masz wszystko legal, Android 10, oficjalny sklep Play, pilota z Asystentem, wsparcie techniczne i na XDA pewnie będzie po 100 postów dziennie. Ale jak już pisałem; na wschód od Odry, aż po Chiny będzie za drogi i pewnie po miesiącu na Ali pojawiają się tańsze podróbki [emoji3]
Mam wszystkie wersje Chromecast od pierwszego, praktycznie wszystkie aplikacje na androida wspierają Chromecast, a jeśli nie to jest AllCast [emoji2957]