Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

H96 MAX (są różne wersje)

Specyfikacja techniczna:

CPU: RK3318 Quad-Core 64bit Cortex-A53
GPU: Penta-Core Mali-450 Up to 750Mhz+
RAM: 4GB DDR3
ROM: EMMC 64G
Ethernet: 100M LAN
WIFI: Built in 2.4G /5G 802.11 a/b/g/n
bluetooth: 4.0
Video decode: 4K VP9 Video decoder, H.265

Opublikowano

miałem dwie sztuki  i nie polecam w obu urządzeniach padł bootloader naprawa okazała się niemozliwa,wiele tych "skrzyneczek" przetestowałem i nie mam o nich dobrego zdania,jedynie nvidia shield robi robotę 

• Lubię (+1) 1
Opublikowano (edytowane)

Co znaczy padł bootloader ? Spieprzyłeś pewnie tylko system partycji wgrywając niewłaściwie oprogramowanie  ? To wcale nie spieprzyłeś bo bootloader jest na USB i bez problemu można uruchomić boxa z pena albo najlepiej z karty SD nagrywając na nie Coreelec albo Libreeelec. 

Moja opinia o tych chipsetach RK3318  ( nie o boxie bo nie mam tego modelu )  jest niestety negatywna, poza wieloma problemami po prostu grzałka przy używaniu wysokich rozdzielczości. Bez tuningu radiatopra ciężko używać. Po tuningu zaczyna jakoś w końcu działać płynnie. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

@Ktosiu nie rób ze mnie idioty! miałem to  i wiem co padło i nie tylko ja ten shit próbowałem ratować (sklep co mi to sprzedał też) nie naprawili dostałem nowy który też padł! świeciła sie tylko czerwona dioda!,wiec nie pieprz mi tu swoich teorii bo głupoty piszesz jak masz uszkodzony boot to nic nie wgrasz nawet z karty sd! ale po co ja to  pisze??? przecież "mundrzejszy" jesteś ! 

Opublikowano

To już masz wytłumaczenie czemu tak pada, bo się przegrzewa chipset a nie bootloader który pada głównie  przez wgrywanie niewłaściwego oprogramowania. Rozróżniaj błędy a nie twórz jakiś dziwnych teorii. 

Nie pisz bezsensów, programy rozruchowe na procesorach używanych w tych boxach są sprzętowe i wpisane na stałe do chipsetu, uszkodzenie bootowania to tylko uszkodzenie całego chipsetu. Bootloader czy u-boot znajduje się zwykle na jakiejś partycji we FLASH czy nośniku np na SD czy penie  jak w przypadku systemów opartych na KODI Coreelec czy Libreelec. 

Opublikowano (edytowane)

Ano niestety trochę niewypał producenta który powoli wycofuje się z niego.

Reanimuje często takie boxy co do których stwierdzono w sklepie ze jest walnięty bootloader, połowa ma zwykle spalony chipset a reszta to zwykle problemy z partycjami zwłaszcza bootloadera.  W serwisowanie już nikt się takich boxów nie bawi bo koszt naprawy jest wyższy niż zakupu nowego. 

Poza tym połowa obiecywanych przez producenta właściwości czy obsługi nie działa , powiedzmy że używając różnych softów zawsze działa tylko część zamiast wszystkie na raz. 

@czarecki75 nie obraź sie ale to dział do opini i oceny sprzętu. Sam już wystawiłes prawie negatywną opinię przez wymianę boxa. Ja swoją mam po wnioskach ze swojej pracy. 

Nie dalej jak dwa tygodnie temu z Amazona mieliśmy w pracy  2 tony zwrotów tych  boxów do przemiału od wersji MAX po NAX x2 i MAX x3. To na podstawie właśnie takich zwrotów mogę sobie wyrobić opinię o boxie.  Tak samo wyrobiłem o wspomnianym GT1 i omijam te boksy nie polecając do zakupu. 

W UK mają ceny od 40 ( 200 zł ) do 100 funtów ( 500 zł )  co przy ich jakości to naprawdę strata kasy , a kupno w Chinach to wyłącznie ciekawostka bo większość to wyroby różnych producentów pod tą samą nazwą, niestety kopiowanie clonów czy nawet clona klonu kwitnie. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano

To jest box z dolnej półki za małe pieniądze. Są ludzie którzy nie wiedzą co kupić i czy Sobie poradzą z obsługą box-u z Androidem  . Wbrew pozorom Android na tunerze różni się od tego w smartfonie .Za nie duże pieniądze można dostać sprzęt z sporą ilością pamięci flash /RAM i po testować jak to "wszystko" działa ,albo i nie działa . Dobra klawiatura z touchpadem (bezprzewodowa) kosztuje więcej niż ten box . Do KODI ,IPTV ten tuner się nadaje . Można ten box postawić na podstawce chłodzącej od laptopa (taka podstawka zawsze się może przydać) .

Na takim box-ie można się czegoś dowiedzieć /nauczyć o tego typu tunerach i Androidzie . Jak nawet i padnie po jakimś czasie ,to nie poszła na ten box fortuna ,to "ręka \ but " i do kosza . Zostanie się kabel HDMI i zasilacz które można spieniężyć i kupić odrobine wódeczki na smuteczki ,po utracie tego tunera ?

Opublikowano

Trafiłeś w sedno, sam tak zaczynałem opierając sie na opiniach taniochy po prostu wtapiając na 2-3 boxach od których oczekiwałem to co było w informacjach , życie wszystko zweryfikowało. Teraz prościej, nowa  praca wszystko ułatwia jeśli chodzi o dostęp do sprzętu którego po prostu przewija się przez moje ręce na tony miesięcznie. Bez wahania potrafię po weekendzie wywalić na śmieci kilka boxów które po prostu są mierne i powiedzmy przy okazji zajechałem aż do bricku testując .  ?

Opublikowano

Kilka dni temu H96 max 4gb 64gb przyszedl mi z chin po testach muszę powiedzieć że jestem zdziwiony że programy z listy IPTV (test od chińczyka) nie dzialają płynnie na tym urządzeniu.  Mam na myśli że np ruch głową nie odbywa się płynnie tylko tak jakby klatka po klatce ale oczywiście z duża prędkościa. Nie mówiąc już o oglądaniu meczu...Dla porównania na telefonie czy dekoderze z e2 wszystkie te programy dzialają bez zarzutu. Chyba że sa jakieś ustawienia w tych urządzeniach o ktorych nie wiem...

Opublikowano
1 godzinę temu, tomek6680 napisał:

@sylwd

Czym odtwarzasz IPTV listy ?

IPTV smarters pro

23 godziny temu, adas13 napisał:

Hardware decoder zastosuj

Narazie Adas 

Co to takiego? Znajdę w ustawieniach H96 max?

Opublikowano

Ale śmieszne...a gdzie ja napisałem że mam coś opanowane? Przecież napisałem że mam od kilku dni takiego boxa a nigdy wcześniej nie miałem. Na dekoderze z E2  działa płynnie i nic nie trzeba zmieniać w ustawieniach. Zresztą chwilę po tym jak przeczytałem to co napisałeś to poszukałem i znalazłem w ustawieniach aplikacji Iptv. Teraz jest ok działa płynnie. Więc dzięki Ci za podpowiedź.

8 godzin temu, adas13 napisał:

Widac jak to masz opanowane ?

Ustawienia sie klaniaja

Narazie Adas 

Opublikowano
4 minuty temu, martini napisał:

Podłączę się do dyskusji. Kwestia tzw. klatkowania obrazu leży w ustawieniach odtwarzacza- proszę zmienić z programowej na sprzętową i będzie OK.

Właśnie tak zrobiłem dziękuję...to jest prosta i konkretna odpowiedź.

• 1 rok później...
Opublikowano

Ja pod swojego H96 MAX podpiąłem pod USB na chwilkę powerbanka w celu podładowania i box się zawiesił . Po restarcie już świeci tylko czerwona dioda . Próbowałem wgrywać soft do emmc i na karte SD  na próżno chyba uszkodziłem chipset rockchip

Opublikowano

Te boxy tak mają.

Mam akurat różnych na Rockchip i  Allwinner  boxów na kilogramy w domu do zabawy,  prawie połowę już uwiłem po wgraniu innych softów albo podłączając do działających urządzenia zewnętrzne  pod USB.

Siada głownie układ zasilania na płycie a potem nie odpalisz nic ani nie uruchomisz boxa , sam box w sumie pozostaje dobry i wystarczy wymiana układu zasilania. 

Opublikowano (edytowane)

U mnie H96 max po uwaleniu nadal ma zasilanie na portach USB, czyli to chyba nie wina sekcji zasilania. 

Co polecacie do odbioru streamingu kanałów i netflixa? Czy taka zgemma h9s to dobry wybór?

Edytowane przez corsair85