Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Porownanie Xiaomi, Nokia i Shield, najgorzej wypadl Xiaomi, jezeli chodzi o szybkosc dzialania, hardware osiagnelo swoj limit.

Perszing jak by go nazwac to Shield TV pro, on niczym nie jest wzruszony, jak to mowia "najlepszy" streaming box, produkt/hardware jest z 2019 roku.

Narazie Adas

Opublikowano

Zgadzam się .  Nvidia Shield bije na głowę te wszystkie mi boxy i inne wynalazki z Chin.  Oczywiście bije je też ceną , no ale to poniekąd zrozumiałe .  Aktualnie używam Shielda z 2019 roku ,tak zwanej ,,rurki''  czyli wersji bez Pro.  Nigdy nie miałem żadnych problemów ze stabilnym  działaniem zainstalowanych na nim aplikacji.  Ciekawe czy po aktualizacji do Androida 11  ten stan będzie trwał dalej.  Bo z tymi aktualizacjami Androida to różnie bywa , w szczególnosci w początkowym okresie.

Opublikowano

Witajcie,

Mam Xiaomi Mi box S 4K i pilot od TV Xiaomi XMRM 10. Pilot został sparowany z Xiaomi Mi Box, przyciski działają po za numerycznymi ( potrzebne do wtyczki Enigma 2 z Kodi do wybierania numerycznego kanałów Tv ) Można coś zmienić w ustawieniach Mi Box by numeryczne zadziałały, czy może jakaś aplikacja Android TV?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam xiaomi mi box s 4k,  czy da się w aplikacji Canal+,Polsat box go przełączać na strzałkach  prawo lewo jak to ma miejsce w play now? W tej chwili to muszę wchodzić na kanały i cofać się by wybrać kanał. 

Opublikowano

Zainstalowałem Kodi, wgrałem E2 client do streamu (lokalnie) ze Zgemmy Twin. Niestety obraz jest zły tzn. lekkie klatkowanie, przycinki.

Mam też Dreamplayera i DreamDroid i nie ma żadnych problemów z obrazem. Może trzeba dograć coś do Kodi lub zmienić ustawienia.

"E2 client" po prostu bardziej pasuje mi wizualnie 😉.

Jacek

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, który android tv box polecacie w kategorii do 250zl. Ja zastanawiam się nad trzema:

1. Xaiomi mi box S 4K

2. Nokia streaming box 8000

3. Box canal+ 4k

Interesuje mnie nie tylko hardware, ale też software i perspektywa jak najdłuższej aktualizacji androida.

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Swoją  drogą  SK  informował  raz  Canal+  4k  w usłudze  online  dla wszystkich   .  Jak to się  ma  jeśli  chodzi o  abo?

https://pl.canalplus.com/pomoc/czy-w-canal-moge-ogladac-tresci-w-4k

Rozumiem  że  trzeba  mieć abo  pieknego  albo moduł  cepa   ?

Poza tematem

A ktoś  zna tego andka?

https://www.dmtrade.pl/p19043,android-smart-tv-homatics-box-q-4k-android-10-wifi-z-certyfikatem-google-a.html?gclid=CjwKCAjwgaeYBhBAEiwAvMgp2py36u-3eggl_tC1_ASYQA2cyT1LwXYvtbYQ__-Ampq_8aQftBJcdBoCJTQQAvD_BwE

Opublikowano

To to samo co box C+ bez tunera TV, z lepszym niewiele prockiem i licencjonowanym Amazonem. 

Dla wymagających użytkowników lepiej j kupić Nvidia Shield lub nową Nokie Streaming Box 8010   z AV1, VP9, H.264, H.265 (HEVC) , HDR, HDR10, HDR10+, Dolby Vision, Wi-Fi 6, Dolby Atmos. 

Opublikowano
W dniu 2.10.2022 o 21:03, adas13 napisał:

Ciekawe czy Nokia 8000 dostanie andka 11.

Narazie Adas

Nvidia  już  ma .

Szkoda że  model  8000  nie posiada  Dolby Vision.  Zostaje mi więc  puszka  Homatics Box Q 4K

Opublikowano

ten  link    hollex  niby  informuje  że  Homtics  box  obsługuje  Dolby  Vision.  Amazon  Video   Disney +   oraz  HBO MAX  obsługuje   DV .

Oba  urządzenia   posiadają  ten sam procek  Amlogic S905X3

To  jak to jest że  Nokia nie ma DV?

Opublikowano (edytowane)

To przecież nie problem jak TV DV ma to po co ma mieć box. Wystarczy że prawidłowo działa HDR10.  Zwykle nawet wyłączam DV w Tv bo mi sienie podoba obraz przy moich ustawieniach. 

Ile tych filmów z obsługą DV jest , może z 20% tylko. 

Z Atmos jest to samo , skoro box obsługę  ma to nie znaczy że TV może nie mieć i ma się Atmos.   TV i każdy  inny sprzęt ma mieć KONIECZNIE Atmos by działał. 

p.s. Ostatnio nawet słyszałem opinie że Nokia 8000 nie obsługuje 4k na Netflix czy Amazonie bo nei posiada licencji. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano
W dniu 8.10.2022 o 19:06, Ktosiu napisał:

To przecież nie problem jak TV DV ma to po co ma mieć box. Wystarczy że prawidłowo działa HDR10.  Zwykle nawet wyłączam DV w Tv bo mi sienie podoba obraz przy moich ustawieniach. 

Ile tych filmów z obsługą DV jest , może z 20% tylko. 

Z Atmos jest to samo , skoro box obsługę  ma to nie znaczy że TV może nie mieć i ma się Atmos.   TV i każdy  inny sprzęt ma mieć KONIECZNIE Atmos by działał. 

p.s. Ostatnio nawet słyszałem opinie że Nokia 8000 nie obsługuje 4k na Netflix czy Amazonie bo nei posiada licencji. 

bierzesz pod uwage że nie każdy  korzysta z androida w  TV bo chce sobie   puścić po przez wzmacniacz?

tam gdzie masz  opisane daną pozcje w dolby to jest obsługiwane a to że masz gorszy obraz to skorzystaj z usługi Macka Kopera i sobie skalibruj obraz.

Model z literka  R  jest  nowszy od modelu z literką  Q  i co ciekawe ma 4GB ram   i 32gb pojemności . Różnica polega na tym że  Q ma po lewej stronie z boku wejście na czytnik kart oraz kolejne złącze USB   w modelu R tego nie ma. Procek  X4  i pełną obsługe wszystkiego to jest nawet na opakowaniu.  Android 11. Pytanie czy będą aktualizacje na 12  itd  zależy od producenta ale możliwe że skończy się na 2 wersja i pojawi się kolejne urządzenie.