Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Bawiłem się dzisiaj MI boxem i programem Dream Player nawiazałem połączenie pobrało pikony kanałow mam to załadowane ,ale brak obrazu pokazuje sie powiadomienie....

Bład transkodowania

Wtyczkatranskodowanianie działa lub właściwy port w routerze nie jest otwarty. Nie otrzymano żadnych danych.

Opublikowano (edytowane)

chyba trzeba otworzyć port 80 i 8001 ewentualnie 8080 dla strumieniowania

Edytowane przez Tolek7
Opublikowano (edytowane)

Po sieci lokalnej blokada portów ??

Playerem najlepiej odtwarzać normalnie bez transkodowania.  Większość playerów ma problem ze zmiennym rate zgemmy. 

Mi działa płynnie po całym domu głównie po sieci wifi 300 do 800 Mbps, kablowy LAN 1 Gbps a najgorszym urządzeniem w całej sieci jest akurat Zgemma H9 Twin.

Przy zwykłych routerach tnie jak cholera po sieci 100 Mbps a nawet na 1 Gbps potrafi przycinać po LAN.

Routery mają zwykle opcje ustawiawiajace priorytety dla streamingu i ułatwiające transfer po lokalnej sieci.

Na komórce też bez transkodowania używam i czasami tylko potrafi przyciąć. 

Edytowane przez Ktosiu
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano (edytowane)

Z tego co widzę raczej tak ale tylko normalne klawisze, funkcje głosowe mają po innych częstotliwościach bo to versja bluetooth.

Box S jest kompatybilny z Mi TV 4A/4C/4S , black Mi TV Box version 1/2/2pro/3/3S/3C/3Pro.

W błąd wprowadza nazwa ma taka sama jak zamienniki , ale w pełnej nazwie Twojego jest dodane czasami  Bluetooth. Raczej jest przeznaczony tylko do Smart TV. 

Sprawdzę dokładnie jak będę w domu. 

W sumie na aukcjach jest sprzedawany też do Mi BOX S ale ludziska się skarżą że im nie działają czasami klawisze funkcyjne ale to chyba przez wersję bo tego box S były już 2-3 wydane. ? 

https://www.ebay.com/itm/XMRM-006-XMRM-00A-XMRM-002-XMRM-010-For-Xiaomi-Box-S-BOX-3-MI-TV-Voice-Remote-/124501149306

Dokładniej to jedna z wersji tego samego pilota głownie sprzedawana jako zamienniki pracuje na częstotliwości 2.40GHz - 2.48GHz a druga oryginalna na 433 MHz. 

Edytowane przez Ktosiu
Opublikowano
20 godzin temu, adas13 napisał:

Teraz kupilem "dla zabawy" NOKIA Streaming Box 8000, bo mi sie pilot podoba ?

Narazie Adas

Adaś ,nie za słabe bebechy na taka cenę ?  2 jka ramu i 8 gb na dane+ system......

Opublikowano

Xiaomi kupilem za 70eu, ma juz roczek i pracowal moze 12h, lezy w szafie, dokupilem adaptery i myszki rozne, sprzet oceniam za udany.

NOKIA, cena 97eu

+ sieciowka jest na pokladzie, 10/100 ale jest.

+ pilot wyglada super, podswietlane guziki.

+ nowsza generacje "hardware" Amlogic S905X3 (Media player SoCs (S9 family gen 3))

+ andek 10

Na pierwszy rzut oka wychodzi cenowo na to samo, jak dzis kupujesz przystawke.

.....testowac bede jak dostarcza towar.

Narazie Adas

Opublikowano

Xiaomi dostalo aktualizacje, PI: 3409

-----------------

Nokia ma wspanialy pilot i do tego podswietlany, sprzet ma kopa, ale :

WiFi 2,4-GHz czy 5-GHz, po zmianie kanalow w routerze dziala poprawnie.

Youtube rwie obrazem dokladnie na tej piosence, z czym sobie dobrze radzi Xiaomi

Nokia nie lubi LUIS-a Fonsi ?

Wylaczylem automat, i przelaczylem na 720p i smiga!!

Netflix dziala bez problemow, czy to HD lub 4K.

Temperatura boxa na 4K, cieply ale nie goracy.

Sprzet nadal w testach

SW Version: v10.6.757

Narazie Adas

• Zagłosuj (+1) 1
  • 1 miesiąc temu...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

Także bardzo mi zależy na pilocie w którym działają kolorowe guziki, jeśli ktoś posiada taki pilot to piszcie, a może ktoś dał by radę rozkminić pilot od tv XMRM-010 Mi

• 2 miesiące temu...
  • 3 miesiące temu...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Godzinę temu, adas13 napisał:

Nadal mam tutaj andka 9, i czekam na oficjalna wersje OTA 11 ?

Wiadomo coś, kiedy to nastąpi?

U mnie zauważyłem, że apka z C+ Online różnie działa. Jak mam jakość na automacie to ok, a jak zrobię, aby w najlepszej jakości odbierało to wywala po paru minutach nie zależnie od kanału.

Opublikowano

Pod shield mozesz pobrac andka 11 ,,beta firmware,,, wszystko musisz wykonac manualnie.

Poczytaj:

Cytat

Firmware based on Android TV 11 operating system. Native support for additional gamepads like the Nintendo Switch Pro Controller and Steam Controller models. Added IMDb TV app. Update of Apple TV, Google Play Movies & TV (Dolby Vision support) and IQIYI (multilingual menus) applications. Added Android video games Apex Legends Emergence, Far Cry 6, Life is Strange: True Colors and Tom Clancy's Rainbow Six Siege Year 6 Season 3 Crystal Guard. Support for GeForce NOW cloud service RTX 3080 subscription to play in 4K HDR with 7.1 surround sound. Integration of the security patch Android Security Patch level 2021-09-01 (September 2021). Support for headphones compatible with aptX technology. Added option to automatically disconnect bluetooth devices in standby. Addition of an option to respect the HD audio resolution of the content. Added new Gboard keyboard option. Added new energy saving setting for more complete energy customization. Stadia button support for Microsoft Xbox, NVIDIA SHIELD, and Sony PlayStation game controllers. Fixed many issues.

Narazie Adas

NV.jpg

IN.jpg

• Dziękuję (+1) 1