Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Xiaomi Mi Box S 4K

xiaomi-box-s_0.jpg
xiaomi-box-s_1.jpg
xiaomi-box-s_3.jpg

Opis Xiaomi Mi Box S 4K
Mi Box "S" to odtwarzacz multimedialny 4K Ultra HD z Asystentem Google i wbudowanym Chromecastem. Jest szybki i elastyczny w działaniu, a zasługą tego jest fakt, że jest obsługiwany przez system Android 8.1 Oreo. Xiaomi Mi Box "S" to szybkie przesyłanie strumieniowe i odtwarzanie wideo HD. Dzięki Asystentowi Google możesz szybko uzyskać dostęp do rozrywki, uzyskać odpowiedzi i sterować urządzeniami w domu. Wystarczy nacisnąć przycisk mikrofonu na pilocie, aby rozpocząć szukanie i cieszyć się rozrywką.
Najważniejsze cechy

Wbudowany Chromecast
    Bluetooth 4.2
    Szybkie przetwarzanie 4K dla odtwarzania do 60 klatek na sekundę.
    Dolby Audio i DTS HD
    Pamięć 8GB eMMC Flash
    Wi-Fi

Mi Box "S" to mnóstwo treści internetowych do pobrania wraz z niekończącą się rozrywką, z których może korzystać cała rodzina! Dzięki funkcji i obsłudze "voice control" bez problemu za pomocą komend głosowych znajdziesz swój ulubiony serial na Netflix. Mi Box "S" jest kompatybilny z tysiącami aplikacji, dając tym samym dostęp do mnóstwa filmów usług premium.

Cechy produktu Xiaomi Mi Box S 4K
Typ złącza    HDMI
Pilot zdalnego sterowania    Tak
CPU    Cortex-A53 Quad-core 64bit
GPU    Mali-450
Pamięć RAM    2GB DDR3
Pamięć wewnętrzna    8GB eMMC
System operacyjny    Android 8,1 Oreo Android TV
HDMI    Tak
USB    Tak
Gwarancja sprzedawcy    24 mies

Wyjście wideo HDMI 2.0a    Max: 4K @ 60 Hz HDR

Edytowane przez tomek6680
  • Odpowiedzi 160
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano (edytowane)

Mnie brakuje na pilocie guzików kolorowych bardzo przydatnych w wielu aplikacjach między innymi

Smart IPTV

Edytowane przez Tolek7
  • Lubię (+1) 1
Opublikowano

Testowalem 1h WiFi, bylo bez problemu, lezy w szafie, wszystko mam, nawet myszke nowa, ale jest jeden problem....BRAK CZASU.

Mam Amazon 4k i chinski box(Beelink GT1, SoC S912- A53), ale najlepszy to Xiaomi Mi Box S 4K (SoC S905X)

Kup sobie nowy pilot/myszke, grosze kosztuje.

Narazie Adas

Opublikowano
5 godzin temu, tomek6680 napisał:

@adas13

A jak działa Tobie wbudowane wi-fi ? Teraz masz adapter USB=>LAN ,masz USB HUB ?

Działa bezproblemowo. 

I też chwalę mibox-a. Podłączony z rok temu i działa bezobsługowo. Wszyscy, którzy kombinują z kodi i netflixem na tunerach, powinni pomyśleć o jego kupnie. Pieniądze nieduże a w zamian dostajecie sprzęt, który działa bezproblemowo z Kodi i ma certyfikację netflixa w odróżnieniu do innych chińskich wynalazków.

Minus: za dużo sobie nie pogrzebiecie, jak to w androidzie.

p.s. Mój ma też możliwość sterowania zwykłym pilotem IR. Super wygodne jak się korzysta z uniwersalnego do sterowania wieloma urządzeniami.

• Dziękuję (+1) 2
Opublikowano

Jeśli ktoś ma inny pilot z kolorowymi guzikami, działający na MiBox to niech  napisze jaki model działa dobrze

Opublikowano

Dla Fbox ATV ,jak to bywa u Fergusona,skończyło się wsparcie ,zwłaszcza dla DRM. Za to ma "mocniejsze hardware". Jeśli ktoś ma apki z DRM na telewizorze ,to się może tym boxem po bawić. Ten box jest "popularny" w Hiszpanii ? .

Opublikowano

FBOX to chińskie ulep. Wszystko co na pokładzie ma podrobione - certyfikacje pod netflix, brak chromecasta.

Chińczyk zakończył klepanie tego i ferguson ma problem bo aplikacje które reklamowali z produktem (już usunęli z www dodając info, że niczego nie gwarantują) przestają działać, próbują to łatać wydając co chwila rom z aplikacjami telefonicznymi które mają niby zastępować te ATV, a ludzie wkurzeni zwracają to do sklepów: http://www.hdtv.com.pl/forum/odtwarzacze-strumieniowe-odtwarzacze-sieciowe-opinie-testy/136922-ferguson-fbox-atv-164.html

Nie polecam takich ulepów bo szkoda nerwów. Kupujesz aby używać, a nie zastanawiać się czemu przestało działac i jak naprawić/czy trzeba dokupić myszke/trackpada aby obsłużyć aplikacje telefoniczne/tabletowe.

Alternatywą do Mi Boxa jest shield, a ze sprzętów sprzedawanych przez Operatora Kaon KST6077 T-Mobile (ten box od Play jest zbyt wolny aby go polecać)

Cała reszta boxów nadaje się najwyżej do Kodi/Coreelec.

Opublikowano

Dziala !! Nie kupuj tanich adapterow, bo zaplacisz dwa razy.

Ugreen USB 3.0 Gigabit Ethernet Adapter (FBA_20256)

Nic nie potrzebujemy instalowac, podpinasz kable i dziala. ( router pokazal polaczenie 1 Gbit/s)

Narazie Adas

ugreen.jpg

• Lubię (+1) 1
  • Dziękuję (+1) 1
Opublikowano

Mam mibox-a, ale mam problem z prawidłowym odbiorem transcodingu z domu.

Winą jest internet na działce (może prędkość jest ok, ale daleko od nadajnika 4,5 km), może macie sprawdzony program do odtwarzania, który zrobiłby małe buforowanie. Youtube działa dobrze.

@adas13, a co w tej klawiaturze jest nie tak, bo też szukam.

Jacek

Opublikowano

Ugreen Multiport Adapter 3-Port USB 3.0 Hub with Ethernet Adapter (PID: 20265)

Posiada wejscie pod ext. zasilacz. (nie bylo w komlecie)

Nic nie potrzebujemy instalowac, podpinasz kable i dziala. ( router pokazal polaczenie 1 Gbit/s)

Podlaczylem usb, zostalo rowniez poprawnie rozpoznane.

Narazie Adas

Ugreen USB.jpg

Opublikowano

nc+ GO działa z apki tablet potrzebna klawiatura z myszą  lub w Kodi  to rozwiązanie jest gorsze choć można obsłużyć pilotem od Mibox ,polsat go nie mam.

stingray qello  sklep google pokazuje że nie jest zgodny , co nie przekreśla sprawy , trzeba próbować tak jak z nc+go

• 2 tygodnie później...