Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 15.02.2022 o 14:52, kamil508 napisał(a):

Od kopę trochę temat. 

Czy zmieniło się coś w kwestii oscama bezpośrednio na TV z Androidem ?

Mój TV ma android z tunerem dvbs2

dlatego też bym chciał oscam uruchomić.

Opublikowano (edytowane)

Nie jest to możliwe, znaczy uruchomienie OSCama to pestka, ale uruchomienie dekodowania sygnału już nie z powodu braku odpowiedniego DVBApi. Nic się w tym temacie nie zmieniło nawet na TV od producentów mniej znanych marek. Jedynie SONY miały niektóre modele do których udało się zrobi API i działało dekodowanie, sporo Samsungów na Tizenie również ale nic poza tym.

Ja używam Diablo WIFI i Matrix AIR, oba działają poprawnie ale moduły się wieszają i nie działa na kanałach 4k.

Edytowane przez CSA
Opublikowano

Wgrałem U5-HIOSCAM.apk

i już jest do dyspozycji manager oscam

Screenshot_20240128-200558.png

Telewizor z Androidem tcl
połącz się z telewizorem za pomocą polecenia FileCommander Androida
zainstalować
u5-hioscam.apk
uruchom menedżera oscam
w tv apss utwórz katalog - zainstaluj oscam (w folderze głównym tv) NIE POTRZEBUJE ROOT TV - działa bez rootowania!!!
w katalogu instalacyjnym oscam umieść plik „oscam”.
w drugim katalogu konfiguracyjnym musisz dodać pliki konfiguracyjne oscam...
podłącz się do telewizora z komputera - możesz edytować i dodawać pliki bezpośrednio do TV-OSCAM FOLDER i edytować pliki!!!

Oscam działa, ale można go otworzyć i połączyć się z dvbapi - nie teraz - jak to zrobić!
przepraszam za mój angielski !

słuchaj wielu plików oscam dla plików androi - zmień nazwę plików na „oscam” bez żadnych „znaków”

:download:

oscam_android tv.zip

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
16 godzin temu, zdzislaw22 napisał(a):

Nie działa na androidzie, działa na ip box one, android tutaj nie ma nic do rzeczy.

Przeciez napisałem ze działa na AB IP Box ONE.. 

Opublikowano
17 minut temu, urek napisał(a):

Przeciez napisałem ze działa na AB IP Box ONE.. 

Chyba się kolego zapętliłeś. 😉

Mój komentarz dotyczył poniżej Twojej wypowiedzi.

I ja skomentowałem. Napisze jeszcze raz. oscam ma się nijak do androida.

Opublikowano
2 godziny temu, zbynio70 napisał(a):

A to telewizor  😄  ......

Ale ten tuner jest na Androidzie .. oto mi tylko chodzi.. Chciałem nawiązac do tego.... wiem ze chodzi o telewizor.. Sam mam TV na androidzie i wiem co to znaczy..   i bez spiny prosze..