Skocz do zawartości
Na forum sat-4-all.com obowiązuje bezwzględny zakaz oferowania sharingu oraz umieszczania linków do treści łamiących prawa autorskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ostatnio mnie pokusiło i nabyłem (tanio) bardzo kiepski hardwerowo (to wiedziałem już przed kupnem)  Play Now TV Box (DCTIW362 PLAY).  Głównym powodem zainteresowania się tym „objektem” był certyfikat Netflixa. Rzeczywiście działa. Następnym - wbudowany tuner DVB-C. I tutaj kompletna klęska – przeszukiwanie kanałów melduje znalezione kanały, ale niestety kompletnie nic się nie zapisuje.  Niestety nie udało mi się tej skrzynki zrootować , tak że też niewiele widzę ☹️ Ktoś ma już jakieś bardziej pozytywne doświadczenie z tym boxem, czy raczej należy tego kompletnie unikać i czekać np. na już zapowiedzianego (jeszcze bez podania konkretnego terminu) Android Boxa od Canal+? Tam przynajmniej ma być znacznie lepsze CPU i GPU!

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Ja trochę odnowię temat bo też się trochę tym interesowałem i z tego co już wiem box wynajmowany jest wyłącznie w opcji abonamentowej, więc szczerze mówiąc nie powinien trafić do drugiego obiegu. Co do walorów hardware owych to rzeczywiście jest bardzo powolny i nie ma się co dziwić , że Play coś dobrego urzyczy swojemu klientowi. Zastanawia mnie natomiast inna sprawa ponieważ w Niemczech Vodafone posiada odpowiednik tego sprzętu czy ich oprogramowanie nadało by się zamiennie do niego. Znajac jednak życie mają one zablokowany bootloader i temat stanie w miejscu. Docelowo można by też było wgrać odblokowany firmware.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Witam, czy warto wziąć ten box jako dodatek do hbo go i netflix? Korzystam już z xiaomi mi box i zastanawiam się czy skorzystać z promocji w Play.

Opublikowano
11 godzin temu, barca18 napisał:

Witam, czy warto wziąć ten box jako dodatek do hbo go i netflix? Korzystam już z xiaomi mi box i zastanawiam się czy skorzystać z promocji w Play.

Dla mnie ten Box jest, jak na dzisiaj,  hardwerowym dnem. Widzialem, ze teraz T-Online tez ma od 06.06. nowa oferte, a ten ich Box jest, jak mozna zobaczyc w geekbench, jezeli chodzi o Multi-Core Score, prawie 2,5 raza szybszy! Dostane ten Box w przyszlym tygodniu to bede wiedzial wiecej co i jak na nim dziala.